REGMAR

PowerCell i slutförhandlingar om ett av världens största projekt för bränsleceller med vätgas i marinindustrin

PowerCell har undertecknat en avsiktsförklaring för att förhandla fram slutgiltiga villkor gällande ett av världens största projekt för bränsleceller med vätgas i marinindustrin. Projektet i norra Norge omfattar två färjor för passagerar- och godstransporter som kommer att drivas med vätgas som används i bränsleceller.

Projektet leds av den norska elintegratören SEAM, en ledande leverantör av integrerade lösningar för nollutsläpp till den maritima industrin. Slutgiltigt avtal förväntas undertecknas den 3 mars 2023.
 
Som en del av projektet kommer PowerCell att leverera sitt PowerCellution Marine System 200 som gör det möjligt för färjorna att producera cirka 6 MW effekt vardera, totalt för båda färjorna ca 12 MW. Lösningen har en flexibel produktdesign med högt effekt/viktförhållande, säker drift och kan enkelt anpassas till olika projekts energibehov. Marine System 200 är också mycket hållbart och väl anpassat till den utmanande marina miljön och livslängden för marina fartyg.
 
"Vi är mycket glada över att PowerCell har blivit vald som ensam leverantör av detta projekt", säger Richard Berkling, vd för PowerCell. "Detta visar att vi har ett världsledande produkterbjudande med industriell stabilitet och förmåga att skapa unika lösningar skräddarsydda efter kundernas behov."

Kontakter
Richard Berkling
VD
Telefon: +46 31 720 36 20
E-post: [email protected]

Om oss
PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara och därmed lätta att anpassa till kundernas behov.

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) handlas sedan 2014 på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected],telefon: +46 8 503 000 50.

Denna information är sådan information som PowerCell Sweden är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2023-02-07 15:22 CET.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission