PowerCell får order på bränslecellssystem värd cirka 7 MSEK

PowerCell Sweden AB (publ) har fått en order värd sammanlagt 7,2 MSEK (720 000 EUR) från det tyska bolaget H2FLY. Ordern omfattar flera bränslecellssystem av typ P System 100 och beräknas levereras det första kvartalet 2022. 

Det tyska start-up-företaget H2FLY är verksamt inom flygsektorn och äger och flyger med det bränslecellsdrivna flygplanet HY4 som premiärflög första gången 2016. Bolagets mål är att utveckla och certifiera en utsläppsfri vätgaselektrisk drivlina för flygtaxi, vanliga flygplan samt regionalflyg.

H2FLY kommer att använda de nu beställda systemen i sitt arbete med att utveckla vätgaselektriska drivlinelösningar för flyg.
"Intresset för vätgaselektriska lösningar ökar nu snabbt inom flygsektorn och PowerCell har fått ett flertal order från flygindustrin under de senaste 12 till 18 månaderna. Bränslecellsbaserade drivlinor erbjuder ett attraktivt, utsläppsfritt alternativ för en elektrifiering av regionalt flyg och flyg som används på kortare rutter", säger Richard Berkling, vd för PowerCell Sweden AB.

Professor Josef Kallo, vd för H2FLY, tillägger:
"Vätgasdrivna bränsleceller möjliggör en tyst och utsläppsfri elektrisk framdrift av flygplan. Med 15 års erfarenhet av utveckling av system för drivlinor är vi nu på god väg mot en certifiering och kommer att förändra flygningen."

För mer information, vänligen kontakta:

Richard Berkling
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20         
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission