CLEMONDO FÖRSTÄRKER LEDNINGEN FÖR TILLVÄXT

Clemondo AB (publ) gör förändringar i syfte att kraftsamla organisationen för ökad tillväxt. Olof Stridh utses till interim försäljnings- och marknadschef med plats i ledningsgruppen.

En viktig uppgift för bolagets nya försäljnings- och marknadschef är att leda arbetet med en strategisk översyn av marknadsområde Fordon, där Clemondo ser stor potential för de vegetabiliska rengöringsprodukterna som säljs under varumärket Greenium.

"Vi har ett tufft 2023 bakom oss inom marknadsområde Fordon, medan Hygien och Industri går bra och bygger löpande momentum. Vi ser stor potential att växa inom samtliga områden, såväl i Sverige som utomlands, men behöver se över vårt sätt att möta fordonsmarknaden", säger Jesper Svensson, VD Clemondo.

Samtidigt lämnar Veronica Sköld och Johannes Efstratiadis sina befattningar i ledningsgruppen. Johannes Efstratiadis kommer att fokusera på att ytterligare stärka Clemondos försäljning inom marknadsområde Industri. Veronica Sköld har gjort ett utmärkt jobb genom att lägga grunden till Clemondos hållbarhetsarbete och kommer att stå till förfogande på halvtid fram till sommaren 2024 som ansvarig för hållbarhetsfrågor på Clemondo.

"Bakgrunden till förändringarna är att bolaget befinner sig i en ny fas där vi behöver fokusera ännu mer på lönsam tillväxt, inte minst kopplad till vårt hållbara erbjudande och hur vi skapar maximalt kundvärde", säger Jesper Svensson, VD på Clemondo.

Rekrytering pågår med sikte på att finna en permanent lösning avseende försäljnings- och marknadschef.

Helsingborg, 6 mars 2024

Jesper Svensson, VD   
Telefon: 070-529 17 22  
E-post: [email protected]   

Jesper Friis-Jespersen, CFO
Telefon: 076-611 75 41
Epost: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193. För ytterligare information se www.clemondo.se 


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22