REG

KOMMUNIKÉ FRÅN ÅRSSTÄMMA OCH EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Nexar Group AB (publ), listat på NGM Nordic SME, höll årsstämma samt extra bolagsstämma denna dag, den 21 juni 2023.

Årsstämman fattade bland annat följande beslut:

Stämman fattade bland annat följande beslut:

  • Beslutades att fastställa resultat-och balansräkningen för moderbolaget och koncernen avseende räkenskapsåret 2022.
  • Beslutades att disponera de till årsstämman förfogande stående medlen enligt den fastställda balansräkningen i enlighet med styrelsens och verkställande direktörens förslag;
    Från föregående år balanserat resultat -306 732
    Under året tillskjutna medel via konvertering 5 549 286
    Årets resultat -2 353 310
    Summa 2 889 244
    Beslutade att medlen disponeras enlig följande:
    Att balansera i ny räkning 2 889 244
  • Beslutades att bevilja styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet avseende räkenskapsåret 2022.
  • Beslutades att styrelsen ska bestå av fem ledamöter men inga suppleanter. Beslutades därvidlag att omvälja Sverker Littorin, Anders Petersen, Mats Jacobsson, Georg Hochwimmer och Joachim Kamph som styrelseledamöter. Beslutades att omvälja Sverker Littorin till ordförande.
  • Beslutades att arvode utgår till ledamöter med ett prisbasbelopp medan till styrelsens ordförande utgår två prisbasbelopp reducerat med 30%. På årsstämman beslutades att ordförandes arvode ska omvandlas till 112.500 aktier á 40öre per st. Ledamöter som arbetar i bolaget, antingen via anställning eller som konsult, erhåller inget styrelsearvode.
  • Beslutades även att omvälja auktoriserade revisorn Johan Isbrand som revisor i Bolaget
  • Beslutades att arvode till revisor utgår enligt godkänd räkning.
  • Beslutades enhälligt att bemyndiga Bolagets styrelse att, för tiden intill nästa stämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner.
    Emissioner som beslutas med stöd av bemyndigandet ska kunna förenas med villkor att nya aktier, konvertibler eller teckningsoptioner ska betalas kontant, med apportegendom eller genom kvittning. Skälet till bemyndigandet är att öka Bolagets finansiella flexibilitet samt att kunna utnyttja det i samband med eventuella företagsförvärv som Bolaget kan komma att genomföra.
    Beslutades att styrelsen, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de smärre justeringar som kan bli erforderliga i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket.
  • Beslutades enhälligt att godkänna en kvittningsemission av högst 2 000 000 aktier i Bolaget. Rätt att teckna tillkommer styrelseledamöterna Mats Jakobsson (171 429 st), Stefan Starck (714 285 st) och Anders Petersen (1 114 286 st). Teckningskursen är 0,70 kronor per aktie och ska erläggas genom kvittning av fordringar. Den del av teckningskursen som överstiger kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden. Teckning och betalning av aktier ska ske inom 14 dagar från stämman. Teckningskursen är fastställd med premie i förhållande till noterad betalkurs.
    Beslutet medför att Bolagets aktiekapital ökas med högst 400 000 kronor. De nya aktierna ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats.

Vid den extra bolagsstämman denna dag beslutades följande:

  • Beslutades enhälligt att godkänna kvittningsemission av högst 2 785 714 aktier i Bolaget. I kallelsen till den extra bolagsstämman angavs högst 4 546 429 aktier, vilket visade sig inbegripa de 2 000 000 aktier som föreslagits i kallelsen till årsstämman (således en dubbelräkning). Denna kvittningsemission liksom ovannämnda dito inbegriper upplupen ränta. Rätt att teckna aktierna tillkommer styrelseledamöterna Georg Hochwimmer (2 552 381 st), Mats Jakobsson (20 000 st), Anders Petersen (130 000 st) samt Stefan Starck (58 333 st). Teckningskursen är 0,70 kronor per aktie och ska erläggas genom kvittning av fordringar. Den del av teckningskursen som överstiger kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden. Teckning och betalning av aktier ska ske inom 14 dagar från stämman. Teckningskursen är fastställd med premie i förhållande till noterad betalkurs.
    Beslutet medför att Bolagets aktiekapital ökas med högst [909 285,80] kronor. De nya aktierna ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats.
  • Beslutades enhälligt om en kvittningsemission av högst 2 033 332 aktier i Bolaget. Rätt att teckna aktierna tillkommer styrelseledamoten Anders Petersen (1 525 000) och Stefan Starck (508 332 st). Teckningskursen är 0,40 kronor per aktie och ska erläggas genom kvittning av fordringar. Den del av teckningskursen som överstiger kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden. Teckning och betalning av aktier ska ske inom 14 dagar från stämman. Teckningskursen ansluter till noterad betalkurs.
    Beslutet medför att Bolagets aktiekapital ökas med högst 406 666,40 kronor. De nya aktierna ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats.

För mer information - besök www.nexargroup.se eller kontakta:

Joachim Kamph, VD +46 707 995 63 83, e-post: [email protected]

Anders Petersen, CFO Nexar Group AB, telefon +45 2620 0696, epost: [email protected]

Om Nexar
Nexar med huvudkontor i Sverige, är ett företag som utvecklar Tv-format, främst inom fotboll men också andra sportgrenar. Bolaget arbetar även med spelarmanagement för unga talangfulla fotbollsspelare främst från Afrika. Bolaget har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat bl.a. reality programmet Football Dreamz. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83