Ny storaffär: Move About vinner upphandling i Linköping kommun - startar med 30 elbilar

Move About har vunnit upphandlingen för att leverera bilpooler med elbilar till Linköping kommun. Ramavtalet omfattar Linköping kommun, Lejon Fastigheter, Sankt Kors Fastighetsaktiebolag och Dukaten Parkeringsservice vilket ger samtliga bolag rätt att avropa bilar.

Uppstarten sker under februari där Move About initialt ställer ut 30 elbilar på fem stationer. Syftet är att främja hållbara resealternativ och att komplettera kommunens egna fordon med bilar som också kan delas med stadens invånare och verksamheter. På så vis minskar behovet av privatägda fordon och yta frigörs åt staden att användas till annat - exempelvis lekplatser, grönområden och förtätning.

"Vi är mycket glada över att vinna en så här omfattade upphandling. För Move About är detta ytterligare ett bevis på att vårt koncept är både konkurrenskraftigt och attraktivt för stora aktörer och samarbeten, som i detta avtal. Dessutom är den här typen av partnerskap viktig vid omställningen mot ett grönare samhälle", säger Morten von Krogh, VD för Move About Group.

Fokus på klimatmålen och Agenda 2030
Linköping växer snabbt och allt fler väljer att bosätta sig I staden. Förtätning av staden pågår, cykelbanor rustas upp och vägar och korsningar breddas för att underlätta för kollektivtrafiken, och inte minst - bilpooler etableras för att minska antalet bilar på vägarna.

"Gemensamt för samarbetet är att Move About och Linköpings kommun båda har ett uttalat fokus på hållbarhet och att nå de globala klimatmålen samt Agenda 2030", säger Morten von Krogh VD för Move About Group.

500 ton CO sparat i 2021
Move About etablerade sig i Linköping under förra året och har redan två stationer i bruk. En bilpool finns vid centralstationen och den andra vid Linköping science park.

"Avtalet med Linköpings kommun visar hur snabbt det är möjligt att ställa om transporter till både eldrivet och delat på en och samma gång. Genom att inkludera kommunen, fastighetsbolagen och parkeringsservicen i samma avtal når man dessutom effekt på flera områden samtidigt. När sedan allmänheten är med och delar är hela cirkeln sluten. Ett inspirerande exempel för andra kommuner i Sverige", säger Peter Aldby, Country Manager för Move About Sweden.

Bara förra året har Move About hjälpt företag och organisationer att spara 500 ton CO i Sverige och Norge, vilket motsvarar 30 000 träd. En delad elbil från Move About ersätter ungefär 10-15 privatägda bilar på vägarna.

För ytterligare information
Morten von Krogh, VD Move About
E-post: [email protected]
Tel: +47 971 94 931

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer
08-5030 1550 och på e-post [email protected].

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp.
Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 58 500 användare på sin plattform och över 730 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission