REG

Ny ordförande i Move About Group AB

Styrelseordföranden för Move About Group AB ("Move About" eller "Bolaget"), Morten Wiese, avgår på egen begäran. Han har varit styrelseordförande sedan mars 2020 och hjälpte till att lägga tillväxtstrategin för Move About inför börsintroduktionen i februari 2022.

Tillsammans med styrelse och ledning har han dessutom varit med och genomfört en omfattande turnaround-process med betydande kostnadsminskningar på grund av förändringar på marknaden efter börsintroduktionen. Till val av ny styrelseledamot och styrelseordförande föreslås Ivar Sigurd Eide, VD för Move Abouts största ägare Rebelijo AS, som genom den nyligen genomförda emissionen ökat i ägande från 8,4 % till 14,8 % av Bolaget.

"Efter tre år som styrelseordförande i bolaget har jag idag valt att lämna min roll. Det är dags att bjuda in nya strategiska resurser till Move About Group AB som kan bidra till att forma strategin ytterligare", säger Wiese. Han anger summan av arbetsbelastningen som den främsta orsaken till hans avgång.

Ivar Sigurd Eide, 62 år, är utbildad handelsekonom och auktoriserad finansanalytiker från Norges Handelshögskola. Ivar Sigurd Eide har hela sin karriär arbetat inom private- och venture capital i både Norge och internationellt samt har lång styrelseerfarenhet, bland annat från Renewable Energy Corporation ASA.

Bolaget avser kalla till extra bolagsstämma för inval av Ivar sigurd inom kort.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olof Jonasson, VD på Move About Group AB (publ.)
[email protected]
Mob: +46790683811

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag cirka 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission