Move About stärker samarbetet med LKF - öppnar två nya stationer i Lund

Tillsammans med Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) etablerar Move About nu ytterligare två elbilpooler. Genom expansionen från två till fyra stationer totalt fördjupas nu samarbetet ytterligare, och skapar ett starkare erbjudande av klimatsmart mobilitet i Lund.

Syftet med samarbetet är att skapa förutsättningar för kostnadseffektiva och hållbara resor för LKF:s medarbetare och hyresgäster samt att främja stadens trafiksäkerhet och miljön genom att tillhandahålla tillgång till delade elbilar. Move About och LKF samarbetar sedan tidigare kring denna typ av elbilpooler reserverade för de anställda under arbetstid och tillgängliga för boende övrig tid.

- Det utökade samarbetet med LKF ligger helt i linje med den modell vi vill jobba med framöver, där vi helt enkelt delar på risken med våra lokala partners. Då vinner alla på att det går bra, och vi kan skörda framgångarna tillsammans, säger Olof Jonasson, vd på Move About Group.

De två nya stationerna är belägna på Lilla Tvärgatan 21 i centrala Lund respektive Magistratvägen 23 i studentstadsdelen Delphi. Bilarna är reserverade för LKF:s tjänsteresor under arbetstid men öppna för hyresgästerna och andra privatpersoner på kvällar och helger. Bilarnas samtliga stationer öppnas nu även för allmänheten under kvällar och helger. Från och med den 31 januari går bilarna att boka helt digitalt via Move Abouts mobilapp.

- Genom att bilarna dagtid används för LKF:s tjänsteresor så blir detta ett kostnadseffektivt sätt att stödja den beteendeförändring som är så viktig för att vi skall nå uppsatta klimatmål och skapa ett hållbart samhälle. Utöver de två nyöppnade stationerna så får slutanvändaren även tillgång till hela Move Abouts nätverk av delade elbilar i Sverige. Bland annat har vi ett pågående samarbete med JM i Lund, vilket stärker det lokala erbjudandet för konsumenter, avslutar Olof.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olof Jonasson, t.f. VD på Move About Group AB (publ.)
[email protected]
Mob: +46790683811

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag cirka 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission