REG

Move About moderniserar flottan och realiserar starka andrahandsvärden på elbilar

Som ett led i att erbjuda kunderna moderna och attraktiva elbilar i Move Abouts delade elbilspooler har bolaget initierat ett skifte av mer än 10% av flottan i Sverige, vilket innebär leverans av ett 30-tal nya fordon. Samtidigt bekräftas en mycket stark andrahandsmarknad på elbilar, jämfört med inlösenpriser för bilarna beräknas skiftet generera mer än 2 MSEK i vinst för Move About.  

- Att erbjuda rätt fordon på rätt plats är viktigt, och som oberoende aktör i marknaden står det oss fritt att välja det bästa fordonet för våra kunder. Driftsäkerhet, räckvidd, storlek och enkelhet att använda är några av de parametrar vi värderar i val av fordon. Andra parametrar är leverantörens servicenätverk och track record i att åtgärda eventuella fel som kan uppstå emellanåt. De fordon vi nu skiftar ut är ett naturligt led i vår verksamhet då bilarna opererats av oss en treårsperiod. Antalet fordon vi skiftar ut kommer således öka i takt med den kraftiga expansion vi haft de senaste åren, och även om vi inte räknar med att realisera lika höga andrahandsvärden framöver så är det vår uppfattning att värdena på elbilar är långt högre än på traditionella fossildrivna fordon, inte minst då batteripaketet representerar ett stort framtida återvinningsvärde, säger Olof Jonasson, VD för Move About Group AB.   

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olof Jonasson, VD på Move About Group AB (publ.)
[email protected]
Mob: +46790683811

Om Move About Group AB i korthet

Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission