Move About lanserar två nya stationer i Stockholm i samarbete med Svenska Bostäder och Familjebostäder

Nu är det ännu lättare att röra sig klimatsmart i Stockholm. I samarbete med Svenska Bostäder och Familjebostäder etablerar Move About ytterligare två stationer belägna i stadsdelarna Blackeberg och Hägersten. Bilarna går att boka digitalt via Move Abouts app.

Nyligen lanserade Move About sin åttonde och nionde elbilpool i Stockholmsområdet. De två separata etableringarna sker i samarbete med de allmännyttiga bostadsbolagen Svenska Bostäder och Familjebostäder.

Den första stationen består av två Nissan Leaf (62 kWh) och öppnas i samarbete med Familjebostäder. Elbilspoolen ligger i anslutning till de 99 nyproducerade hyreslägenheterna i kvarteret Banken och bilarna går att hitta på Inteckningsvägen 112 i Hägersten.

- Vi satsar stort på mobilitetslösningar som gör det enklare för våra hyresgäster att leva utan egen bil. Det handlar om att bygga fler cykelparkeringsplatser, möjlighet att fixa med cykeln själv, tillgång till bilpool och cykelpool. Vi välkomnar vår sjätte bilpool i Hägerstensåsen. I denna pool är det enbart rena elbilar vilket går helt i linje med vårt klimat- och miljötänk, säger Johan Eklöf, Samordnare fordon, Familjebostäder.

Den andra stationen ligger i anslutning till de 95 nyproducerade hyreslägenheterna vid kvarteret greken i Blackeberg. Elbilpoolen öppnas i samarbete med Svenska Bostäder och de två bilarna går att hitta på Holbergsgatan 156.

Sparar yta och utsläpp
Elbilspool har blivit ett populärt tillägg för bostadsbolag och fastighetsutvecklare som jobbar aktivt med miljö och klimatfrågor i både nyproduktion och befintliga bestånd. Utöver den uppenbara klimatnyttan så ersätter en delad bil ungefär 10-15 privatägda bilar. Det frigör många kvadratmeter som i stället kan användas till fler bostäder eller sociala ytor.

- Elbilspool har visat sig vara ett framgångsrikt koncept för bostadsbolag och fastighetsutvecklare då yta frigörs och koldioxidutsläppen minskar. En win-win helt enkelt, säger Peter Aldby, Country Manager på Move About Sverige.

Sveriges största nätverk av delade bilar
I Move Abouts app får man inte bara tillgång till bilarna vid sitt boende, men också Sveriges största nätverk av delade elbilar. Det betyder att hyresgästerna också kan boka bil i samtliga av Move Abouts öppna elbilspooler runt om i Sverige - i en och samma app.

- Att de boende får tillgång till hela Move Abouts hållbara nätverk gör att de kan boka elbilar lika enkelt även i andra städer, avslutar Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige.

***

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olof Jonasson, t.f. vd på Move About Group AB (publ.)
[email protected]
Mob: +46790683811

Om Move About Group AB i korthet

Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 58 500 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission