REGMAR

Move About Group AB har beslutat att lägga ned bolagets verksamhet i Norge

Som ett led i styrelsens strategiska översyn som kommunicerades i bolagets Q1 2023 rapport har Move About Group AB idag beslutat att lägga ned verksamheten i Move About AS. Ansökan om konkurs har lämnats in och verksamhetens drift övertas av konkursförvaltare inom kort.

Den norska verksamheten stod för 25% av Move About Group AB's omsättning 2022, eller 18,8 MSEK. Förlusterna i den norska verksamheten var under  2022 betydande (EBIT -29,4 MSEK) och trots väsentliga förbättringar under de senaste 6 månaderna är resultatet fortfarande inte tillfredsställande. Under det första kvartalet 2023 omsatte Move About Norge 5,1 MSEK med ett EBIT på -3,1 MSEK (inklusive omställningskostnader på ca 0,5 MSEK). 

"Trots hårda ansträngningar av vårt team i Oslo har vi dessvärre inte lyckats nå hela vägen fram till lönsamhet på sista raden i Move About Norge. Den norska marknaden präglas av hård konkurrens inom bildelning och vi bedömmer att den norska marknaden är i behov av konsolidering. Vi kommer dock ej ta den rollen, utan istället fokusera på de aktiviteter vi har i Sverige och Tyskland", säger Olof Jonasson, VD för Move About Group AB.

Styrelse och ledning fortsätter den strategiska översynen av bolaget med fokus på de svenska- och tyska enheterna. Dessa verksamheter har både högre bruttomarginaler och bättre marknadsförutsättningar, enligt styrelsens bedömning.

"Det är trist att behöva ta till drastiska åtgärder i Norge, särskilt då gruppen grundades här och de anställda under en lång period har arbetat hårt med att ställa om verksamheten, men styrelsen konstaterar att vi behöver fokusera på de delar av Move About som har bättre förutsättningar", säger Ivar Sigurd Eide, styrelseordförande i Move About Group AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olof Jonasson, VD på Move About Group AB (publ.)
[email protected]
Mob: +46790683811

Denna information är information som Move About Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 juni 2023 kl. 13.30.

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag cirka 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission