Move About framgångsrikt koncept i Sundbyberg - redo för expansion

Sedan lanseringen i Sundbyberg förra året har delade elbilar visat sig vara ett framgångsrikt koncept i kommunen.

Move About ser nu på möjligheten att utöka sin flotta ytterligare i staden då efterfrågan ökat successivt sedan start.

Move About samarbetar sedan i somras med det kommunala fastighetsbolaget Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg som erbjuder bilpool till sina hyresgäster och de som bor och är verksamma i staden. I vintras startade Move About även ett samarbete med Sundbyberg stad och levererar mobilitet till Sundbyberg stads cirka 1900 anställda.

I dagsläget finns tre stationer med åtta rena elbilar men efterfrågan har ökat och Move About planerar att expandera ytterligare i Sundbyberg.

"Vi är mycket nöjda över den positiva utveckling vi sett sedan uppstarten i Sundbyberg. Vårt mål är nu att vidareutveckla detta ekosystem för att trigga ytterligare tillväxt, öka användningen - och inte minst ansluta fler aktörer som vill ha ett effektivt och miljövänligt alternativ, säger Morten von Krogh, VD för Move About Group.

Hållbart koncept
Sundbyberg har de senaste åren sett en kraftigt ökad befolkningstillväxt och parallellt med detta pågår en förtätning av staden. Bilpool är ett framgångsrikt koncept i en stad som Sundbyberg som har en ung urban befolkning med ett stort fokus på hållbarhet.

Staden har sedan 1999 varit medlem i föreningen Ekokommuner som aktivt arbetar för att kommuner ska bli mer hållbara. På så vis passar Sundbyberg helt in på profilen för Move Abouts hållbara mobilitetstjänster.

källa: https://www.sundbyberg.se/kommun-politik/kommunfakta/ekonomi-och-statistik/befolkning-och-demografi.html

En mix av elbilar
Move Abouts fordonsflotta i Sundbyberg består av elskåpbilar, citybilar och långdistansbilar, allt för att kunna tillgodose så många behov som möjligt. Alla bilar i Move Abouts flotta är sedan starten 2007 100% eldrivna och drivs av förnyelsebar energi.

14. Februari, 2022

För ytterligare information
Morten von Krogh, VD Move About
E-post: [email protected]
Tel: +47 971 94 931

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp.

Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov.

Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 58 500 användare på sin plattform och över 730 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission