Ängelholm satsar på eldriven delad mobilitet med Move About (MOV)

Nu inleder Ängelholms kommun och Ängelholmshem ett samarbete med Move About som också blir en av de största leverantörerna av delad mobilitet i Ängelholm.

Avtalet omfattar en leverans med upp till åtta bilar.

Ambitionen är att minska koldioxidutsläppen för kommunens tjänstekörningar och att skapa hållbara och moderna bostäder där tillgång till bilpool ingår.

I Ängelholm förtätas det och det nya kvarteret Stationsområdet håller på att växa fram. Hållbarhet står i stort fokus i det nya området. Byggnaderna har solceller på taken, fastigheterna certifieras enligt miljöbyggnad Silver och tillgång till elbilspool ingår för hyresgästerna som bor för Ängelholmshem.

De första bilarna till elbilspoolen rullas ut till Ängelholmshems fastighetsprojekt Nya Saftstationen. Till att börja med är bilarna främst till för hyresgästerna i kvarteret.

“För oss på Ängelholmshem är det viktigt att värna om miljön och vi vill att hållbarhet ska vara en del i allt vi gör. Genom att erbjuda våra hyresgäster tillgång till en bilpool bidrar vi till bra miljötänk både för oss som bostadsbolag och för våra hyresgäster”, säger Frida Raeburn, kvartersvärd, Ängelholmshem.

Lätt att leva hållbart

Med närhet till centrum likväl centralstation så främjas ett bilfritt boende i Stationsområdet. Tillgången till bilpool gör dessutom att hyresgästerna med fördel inte behöver äga en egen bil eftersom de kan hyra när de behöver. Att bilarna är eldrivna främjar miljön ännu mer med de minskade koldioxidutsläppen och reducerade bullernivåerna.

“En elbilspool för hyresgästerna är precis det som gör att visionen om en grön och hållbar stadsdel blir konkret och verklig”, säger Sara Elmefjärd, projektledare för Stationsområdet på Ängelholms kommun.  

Minskade koldioxidutsläpp

Avtalet för bilpool i Ängelholm med Move About innefattar även Ängelholms kommun som under året kommer att starta upp sin egen elbilspool med upp till 8 elbilar. Kommunen satsar på att minska koldioxidutsläppen genom att ersätta delar av sin fossila flotta med delade elbilar från Move About. Elbilarna kommer att kunna bokas av kommunens invånare på kvällar och helger då de inte används av kommunens anställda.

“Vi är glada att tillsammans med Ängelholmshem och Ängelholms kommun kunna starta vår första elbilspool i Ängelholm. Genom att erbjuda bilpool blir det lättare att ta sig fram utan att äga en egen bil och man får dessutom tillgång till alla våra andra elbilspooler runt om i landet. På så vis kan man alltid få tillgång till en elbil laddad med förnybar energi när man behöver det”, säger Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige.

** ** **

För ytterligare information
Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige
Email: [email protected]
+46 72-503 12 16

Olof Jonasson, CEO, Move About Group AB
Email: [email protected]
+46 79-068 38 11

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer
08-5030 1550 och på e-post [email protected].

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app – dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp.

Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov.

Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 58 500 användare på sin plattform och över 730 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.


Om Move About

Move About är ledande inom hållbara mobilitetstjänster. Vi erbjuder bilpooler med elbilar, elcyklar och elsparkcyklar till våra medlemmar. Vi hjälper också företag att optimera sin fordonsflotta samt levererar en komplett tjänst med bokningssystem, kundservice och fordonshantering. Noll utsläpp. Helt enkelt.

Webbplats
www.moveaboutgroup.com

Prenumerera

Få löpande information från Move About via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MOV ISIN-kod SE0016830335 Certified Adviser Mangold Fondkommission