Mahvie Minerals har genomfört inledande malmmodellering av Haveriförekomsten

Mahvie Minerals AB (publ) ("Mahvie Minerals" eller "Bolaget") har genomfört inledande malmmodellering för Haveriförekomsten. Modelleringen förstärker utvecklingsidén att skapa en brytvärd fyndighet baserat på högre halter, högre värde och mindre miljöpåverkan än tidigare genomförda studier

Bolaget har tidigare genomfört en numerisk modellering av Haveriförekomsten och baserat på den om-analyserat vissa borrkärnor. Resultatet av om-analysen presenterades tidigare under året, vilken påvisade högre halter än vad tidigare ägare av projektet redovisat. Den modellering som nu genomförts av GeoPool Oy, är en malm-modellering och utvärdering av en potentiell mineraltillgång som fokuserar på höghaltiga malmlinser eller "ore shoots", se figur 1 nedan. Malmmodellerna är gjorda baserade på en förenklad strukturgeologisk tolkning, där områden med höga halter hänger ihop, och som stämmer väl överens med tidigare gjorda tolkningar av strukturer som veckaxlar och skjuvzoner, se figur 2 nedan. Modellen baserar sig på kompositer som är gjorda av analyshalterna.

 Den huvudsakliga lärdomen från arbetet som utförts av GeoPool Oy är att höghaltiga "ore shoots" existerar och kan åsättas inofficiella halter och volymer. Bolaget har på detta sätt erhållit en noggrannare och mer specifik serie av modeller. Resultaten förstärker Bolagets utvecklingsidé att skapa en mindre men mer höghaltig förekomst. Denna utvecklingsdé har ett antal fördelar:

  • Underjordsbrytning ger en mindre miljöpåverkan
  • Det i sin tur underlättar tillståndsprövningar och kortar ner tider att erhålla tillstånd
  • Det ger ett mer robust projekt som är mindre känsligt för förändringar i guldpris

 Viktigt att notera är att även om resursberäkningen är gjord enligt officiella metoder, så uppfyller den inte officiella krav, för att utgöra grunden för en mineraltillgång enligt gängse standarder men ger en mycket god bild för kommande arbeten och för potentialen i projektet. Halterna i beräkningsexemplen varierar enligt följande:

  • För Haveri från 3,2 till 3,7 gram guld per ton, vilket motsvarar 25 000 till 35 000 ounce guld
  • För Peltosaari från 3,2 till 5 gram per ton, vilket motsvarar ca. 28 000 till 40 000 ounce guld
  • Totalt i denna begränsade modellering innehåller projektet mellan, ca. 53 000 till 75 000 ounce guld

 Som framgår av figurerna är att modellen endast omfattar en del av de borrhål som har guldhalter i området

Nästa steg i utvecklingen av Haveriprojektet är konfirmerade borrning så att en mineraltillgång enlig vedertagna standarder kan presenteras. För att genomföra borrningen krävs ett slutligt tillstånd från Ylöjärvi kommun. Under sommaren har tillstånd erhållits från samtliga av kommunens hyresgäster och ärendet ligger nu för beslut hos kommunen.

"Arbetet med att utveckla Haveri fortsätter enligt plan. Modelleringen är ytterligare ett bevis på att en utvecklingsidé som initerades när förekomsten förvärvdes håller. Nu måste äldre information verifieras enligt sedvanlig metod och att eventuell ytterligare potential också kan fastställas" säger Mahvie Minerals VD, Per Storm, i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Storm, VD

Mail: [email protected]

Tel: +46 70-594 90 24

Om Mahvie Minerals AB (publ):

Mahvie Minerals är ett nordiskt prospekterings- och gruvutvecklingsbolag med fokus på basmetaller, ädelmetaller och specialmetaller. Bolagets huvudsakliga tillgångar finns i norska Mo i Rana, ett välkänt industri- och gruvområde omfattande såväl smältverk som brytning av järnmalm samt det finska guldprojektet Haveri, beläget i Tammerfors guldbälte. Mahvie Minerals planerar att via prospektering utöka potential och mineraltillgångar samt påbörja utveckling av gruvverksamhet.

För mer information, se Mahvie Minerals hemsida: www.mahvieminerals.se.

Augment Partners AB, tel. +46 8-604 22 55, e-post: [email protected], är Bolagets Mentor.


Om Mahvie Minerals

Mahvie Minerals är ett nordiskt prospekterings- och gruvutvecklingsbolag med fokus på basmetaller, ädelmetaller och specialmetaller.

Webbplats
www.mahvieminerals.com
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Mahvie Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MAHVIE ISIN-kod SE0018768210