Umeå på börsen

Lipigon Pharmaceuticals AB ("Lipigon") anordnar tillsammans med andra börsnoterade bolag från Umeå eventet "Umeå på börsen" den 17 november. Vd Stefan K. Nilsson kommer bland annat berätta om utvecklingen av Lipisense, bolagets läkemedelskandidat mot förhöjda triglycerider, och den pågående fas I-studien.

Torsdag den 17 november är det dags för eventet Umeå på börsen, som arrangeras för andra året i rad.

Umeå på börsen är ett event där man får möjligt att lyssna på och träffa Umeåbolag som är börsnoterade. Det är ett så kallat "hybridevent" vilket innebär att det går bra att antingen delta på plats i Umeå eller via en digital direktsändning.

Stefan K. Nilsson, vd för Lipigon Pharmaceuticals, kommer att berätta om bolagets utvecklingsplaner, kommande milstolpar och om ambitionerna att bygga ett världsledande forskningsbaserat läkemedelsbolag i Umeå.

"Det är alltid lite extra roligt att få presentera på hemmaplan. Vi har definitivt en hög andel aktieägare från närområdet och dessa vill vi gärna möta och interagera med. De flesta aktieevent vi deltar på annars är ju i Stockholm, även om det då ofta, precis som på vårt event, går att delta via webbsändning också. Event av det här slaget är ett roligt sätt att ge både småsparare och större investerare, lokalt och ute i landet, chansen att lära känna oss bättre", säger Stefan K. Nilsson.

För info och anmälan: Umeå på börsen.
Plats: REX, Rådhustorget Umeå, eller digitalt
Tid:18 november klockan 17:30.
Den digitala sändningen börjar klockan 18 och Lipigon presenterar 18:10.
Moderator under kvällen är Amanda Termen.

Medverkande bolag:
Lipigon Pharmaceuticals AB
Lipum AB
Codemill AB
Vitec Software Group AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: [email protected]
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ) samt ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.

Bifogade filer

Umea-pa-borsen.pdf

Om Lipigon

Webbplats
www.lipigon.se
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Lipigon via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn LPGO ISIN-kod SE0015382072 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Stefan K. Nilsson VD [email protected] +46 70 578 17 68