Lipigon presenterar Lipisense® på Stora Aktiedagarna den 6 mars

Lipigon Pharmaceuticals deltar på Stora Aktiedagarna i Stockholm den 6 mars. Stefan K. Nilsson, VD, kommer att ge en uppdatering om de senaste framstegen med Lipisense®, bolagets blodfettssänkande läkemedelskandidat. Lipigon har nyligen erhållit godkännande för att inleda fas II-studier med Lipisense®.

Stora Aktiedagarna är ett evenemang som arrangeras av Aktiespararna. För mer info och fullständigt program, besök: https://invitepeople.com/events/ee67d00587.

Datum: Onsdag 6 mars
Tid: Kl. 13:55
Plats: Birger Jarl Konferens, Stockholm. För de som inte kan närvara på plats kan presentationen följas digitalt via denna länk: https://invitepeople.com/public/events/ee67d00587/pages/fb942de4f3

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: [email protected]
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon
Lipigon Pharmaceuticals AB är ett läkemedelsbolag i klinisk fas som utvecklar läkemedel med nya, unika verkningsmekanismer (first-in-class) för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av tre aktiva projekt: RNA-läkemedelskandidaten Lipisense® mot förhöjda triglycerider där fas II-studier planeras under Q1 2024, ett RNA-läkemedelsprojekt mot lungskada samt ett småmolekylsprojekt för behandling av dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc.  Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.


Om Lipigon

Webbplats
www.lipigon.se
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Lipigon via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn LPGO ISIN-kod SE0015382072 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Stefan K. Nilsson VD [email protected] +46 70 578 17 68