REGMAR

LC-Tec har fått en testorder på ny applikation av sin teknik för användning inom medicinsk teknik

LC-Tec Holding AB (publ) har under veckan som gått fått en första order från ett finskt medicinteknik-företag som tillverkar och säljer utrustning för automatisk medicindispensering/förpackning. Det är en för LC-Tec relativt sett ny marknad som inom kort förväntas kunna växa kraftigt.

Den nya kunden arbetar i dag med polarisationsavbildning för att identifiera positionen där "medicinpåsen ska klippas". Idag används roterande polarisator, men vill på sikt gå över till en LC-baserad lösning, som är mer kostnadseffektiv och inte innehåller rörliga delar.

Denna första order avser en beställning på ett mindre antal av 60 stycken filter. Givet att kunden finner att LC-Tecs produkter är vad de söker kan detta komma att leda till löpande beställningar på cirka två miljoner kronor per år.

"Det är en liten order, men på ett för LC-Tec nytt område som vi i dag kommunicerar. Att kunna finna nya marknader är aldrig lätt, men vi har under de senaste åren fått fler och fler förfrågningar från medicinteknik-sektorn, där vi snart hoppas kunna kommunicera ytterligare order" säger Olle Westblom, verkställande direktör för LC-Tec Holding AB (publ).

Denna information är sådan information som LC-Tec Holding AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.  Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 mars 2024, klockan 08:15 CET.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Olle Westblom
VD
LC-Tec Holding AB
Tel: +46 243 79 40 70
Mail: [email protected]

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal "LC") teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik.

Webbplats
www.lc-tec.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från LC-Tec via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn LCT ISIN-kod SE0000619371