REGMAR

LC-Tec Displays AB erhåller första volymorder från amerikansk leverantör av utrustning för patogentest av livsmedel

LC-Tec har fått en första volymorder från det amerikanska företaget Pathogen systems Inc. som bedriver verksamhet under namnet Crystal Diagnostics. Ordern gäller produkter som ska användas för att undersöka förekomsten av patogener i livsmedel. 

Denna order, värd 2,6 miljoner kronor, är resultatet av ett intensivt samarbete med kunden som pågått i över ett år. Leveranser kommer att ske löpande under en 12-månadersperiod med en första leverans innan sommaren.

"Vi är mycket glada över att kunna tillkännage den första volymordern från Crystal Diagnostics. För oss är det delvis ett kvitto på att vi har uppfyllt alla de produkt- och kvalitetskrav som gör att vi nu är godkända som leverantör av LC-celler till kundens automatiserade testsystem. Dels är testning av patogener i livsmedel ett viktigt område där vi är stolta över att kunna bidra med en teknisk lösning som kan accelerera kundens affär. Vi förväntar oss fler beställningar från den här kunden", säger Olle Westblom, VD för LC-Tec Displays AB.

"Crystal Diagnostics ingenjörsteam har varit engagerade i ett spännande samarbete med LC-Tec, en global ledare inom optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik, för att förstärka utvecklingen och produktionen av vårt främsta instrument för detektering av patogener. Detta samarbete kommer att göra det möjligt för oss att påskynda produktionsutvecklingen av våra komponenter, som använder flytande kristaller på ett innovativt sätt för detektering av livsmedelsburna patogener", säger Crystal Diagnostics Director of Engineering Gregory Lundeen.

Shaun Hampton, President-Revenue and VP of Sales and Marketing Crystal Diagnostics kommenterar, " Vi är mycket glada över att samarbeta med LC-Tec.  Genom vår omfattande utvärdering under de senaste 18 månaderna har vi identifierat att våra globala tillväxtmål ligger helt i linje med varandra och detta var mycket tydligt från början. Vi känner oss övertygade om att detta partnerskap kommer att ge den nödvändiga nya tekniken för den livsmedelsburna patogentestindustrins fortsatta förväntade tillväxt.  Dessutom kommer dessa kundspecifika produkter att avsevärt förbättra vår patenterade testmetodik med flytande kristaller och ge banbrytande framsteg jämfört med nuvarande testprocedurer. "

Denna information är sådan information som LC-Tec Holding AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.  Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 juni 2024, klockan 08:15 CET.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Olle Westblom
Vd
LC-Tec Holding AB
Tel: 0243-79 40 78
Mail: [email protected]

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal "LC") teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik.

Webbplats
www.lc-tec.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från LC-Tec via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn LCT ISIN-kod SE0000619371