LC-Tec anställer ny FoU-chef i Borlänge

Alexander Vigander tillträder som ny forsknings- och utvecklingschef vid LC-Tecs anläggning i Borlänge. Som FoU-chef kommer Alexander bl.a. att ansvara för framtagning av nya produkter och identifiering av nya applikationsområden.

Alexander kommer närmast från Ortic AB där han ansvarade för kundnära forskning och utveckling inom avancerad
3D-rullformning. Frånträdande FoU-chef Fredrik Kihlborg lämnar LC-Tec för en chefstjänst på Hitachi ABB Power Grids.

"Jag är mycket glad att kunna välkomna Alexander till LC-Tec. Hans erfarenhet av kundnära utveckling passar perfekt in i den fas vi för närande befinner oss i och kommer att accelerera lanseringen av nya produkter till nya kunder. Samtidigt vill jag också tacka Fredrik för hans tid vid LC-Tec och önska honom lycka till framöver. Hans insatser har varit oerhört betydelsefulla för oss, inte minst inom kameraområdet för vilket vi nu, efter många års målmedveten utveckling, ser stor tillväxtpotential.", säger Jesper Osterman, VD vid LC-Tec Displays AB.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Jesper Osterman

VD

LC-Tec Displays AB

Tel: 073-981 13 79

Mail: [email protected]

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal "LC") teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.


Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik.

Webbplats
www.lc-tec.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från LC-Tec via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn LCT ISIN-kod SE0000619371