KlaraBo förvärvar bostadsfastigheter och avyttrar kommersiella fastigheter till Diös Fastigheter

KlaraBo har idag ingått avtal om att förvärva fastigheterna Hälsinggården 12:1 och 1:341 i Falun. Fastigheterna är renodlade bostadsfastigheter som passar väl in i KlaraBos affärsmodell med värdeskapande förvaltning. Förvärvet avser 80 lägenheter, med en yta om 5 800 kvm, och ett underliggande värde om 80 Mkr där 80 procent av lägenheterna beräknas ha renoveringspotential. Hyresvärdet uppgår till 7,0 Mkr och förvärvet sker i ett nystartat bolag.

Samtidigt avyttrar KlaraBo fastigheterna Skräddaren 2 och Sigge 5 i Borlänge. Bägge fastigheterna är renodlade kommersiella hus med Polismyndigheten och Borlänge kommun som största hyresgäster. Fastigheterna avyttras till ett underliggande fastighetsvärde om 133 Mkr, vilket är i linje med bokfört värde per 30 juni 2024. Det årliga hyresvärdet uppgår till 13,2 Mkr och den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 7 000 kvm. Diös förvärvar befintliga bolag.

"Dessa affärer är helt i linje med KlaraBos övergripande mål att skapa värde genom att långsiktigt äga, utveckla och aktivt förvalta eftertraktade bostadsfastigheter i tillväxtregioner. Med en betydande renoveringspotentialhar vi möjlighet att öka standarden i fastigheterna på ett hållbart sätt och samtidigt skapa ett ökat kassaflöde och ett förbättrat driftnetto. Det är även positivt att transaktionsmarknaden successivt börjat öppna upp  igen efter något år med lägre aktivitet", säger Andreas Morfiadakis, VD på KlaraBo.

Affärerna är villkorade av varandra med förbehållet att Polismyndigheten behöver godkänna ägarbytet i fastigheten Skräddaren 2. Tillträde och frånträde planeras till den 2 september.

För mer information:
Andreas Morfiadakis, VD KlaraBo
[email protected]
+46 76 133 16 61

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i regioner med befolkningstillväxt och stark arbetsmarknad förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare. KlaraBo är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen KLARA B.

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet.

Webbplats
klarabo.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn KLARA B ISIN-kod SE0010832287

IR-Kontakt

Andreas Morfiadakis IR-kontakt & VD [email protected] +46 76 133 16 61