Martin Reinholdsson har tillträtt som ny VD och koncernchef i Infrea

Martin Reinholdsson har den 1 september tillträtt som ny VD och koncernchef för Infrea AB respektive koncernen, och i samband med detta återgår tf VD och koncernchef Charlotte Bergman till sin ordinarie roll som styrelseledamot.

Martin Reinholdsson har under 25 år haft olika befattningar inom Vattenfall-koncernen, bl.a. inom konsult- och projektverksamhet, inom förvärv och asset management samt inom vindkraftsproduktion. Detta både i Sverige och internationellt. Sedan 2020 har han varit VD för ENWELL gruppen vilken via ett antal dotterbolag bedriver projekt och serviceverksamhet av energilösningar till både privat- och företagssektorn. Han har parallellt varit VD på NorthConnect som är ett joint venture mellan fyra nordiska energibolag. Martin Reinholdsson är Civilingenjör från KTH i Stockholm.

 "Det ska bli kul att komma igång på riktigt, att sätta mig in i verksamheten och såklart träffa alla nya kollegor. Överordnat känns det fantastiskt stimulerande att vara med och bidra till Infreas fortsatta utveckling. Behovet av det vi gör växer och icke minst denna sommar visar väl behovet av fortsatta insatser i samhället. Det är trots detta tuffare tider rent affärsmässigt men jag är övertygad om att bolagen inom Infrea gruppen har både den bredd och djup som kommer krävas för att vara fortsatt framgångsrika." - Martin Reinholdsson, VD och koncernchef

"Vi är väldigt glada att Martin Reinholdsson valt att ansluta till Infrea och som koncernchef leda nästa fas i vår utveckling. I Martin får vi en kommunikativ och positiv ledare med strategisk höjd, god förståelse för infrastruktur och konkret erfarenhet av projektverksamhet, anbudsaffärer, förvärv och att leda en decentraliserad organisation med dotterbolag av varierande storlek. Vi önskar Martin varmt välkommen och jag vill samtidigt från styrelsen uttrycka ett stort tack till Charlotte för hennes insatser under denna period." - Tomas Bergström, styrelsens ordförande

För mer information:

Martin Reinholdsson, VD och koncernchef, +46 70 539 67 92

Om Infrea:

Vi är en industrigrupp som underhåller, förbättrar och bygger ut Sveriges infrastruktur. Med verksamheter inom affärsområdena Mark & Anläggning samt Vatten & Avlopp förvaltar och utvecklar vi bolag med lokal närvaro och stark entreprenörskraft. För oss är det viktiga att dotterbolagen står i fokus och får rätt förutsättningar att växa och fortsätta utvecklas.


Om Infrea

Infrea investerar i bolag och engagerar sig därefter aktivt i bolagets utveckling. Värdetillväxten gynnas och mindre entreprenörer får hjälp att ta nästa steg i sin affärsutveckling. Affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten, avlopp) och Brandskydd.

Webbplats
www.infrea.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Infrea via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn INFREA ISIN-kod SE0010600106

IR-Kontakt

Johan Garmstedt CFO och IR-kontakt [email protected] 08-401 01 80