Jonab får nytt uppdrag av Malmö stad värde 94 MSEK - Ombyggnation av Regementsgatan ska ge en grönare stadsbild och ökad tillgänglighet för Malmöborna

Malmö stad genomför kraftfulla satsningar och förbättringar för dagens och morgondagens Malmöbor med t ex nya bostäder, lekplatser och utvecklingsprojekt för en grönare och mer hållbar stad. På Regementsgatan i centrala Malmö sker omfattande ombyggnation med t ex nya cykelbanor och nya planteringar för en grönare stadsbild. Jonab, en del av Infrea, har fått i uppdrag av Malmö stad att ansvara för ombyggnad Regementsgatan etapp del 2 inklusive VA-ledningar och belysning.

"Det här är ett bra och betydelsefullt projekt där Jonabs breda kompetens verkligen kommer till sin rätt. Projekt i stadsmiljö ställer dessutom extra höga krav på oss som entreprenörer eftersom vi arbetar mitt bland stadens invånare, vilket är både utmanande och utvecklande," säger Gustav Giertz, vd på Jonab.

"Som Infreas största dotterbolag visar Jonab återigen sin kapacitet att erbjuda attraktiva lösningar och anbud, denna gång i full stadsmiljö. Blir spännande att följa genomförandet. Infrea stöttar med detta fortsatt förnyelsen av infrastrukturen i Sveriges största städer", säger Martin Reinholdsson, vd och koncernchef på Infrea.

Om Regementsgatan

Malmö stad bygger om den 2,6 km långa Regementsgatan i etapper uppdelade på tre delsträckor (västra, mittersta, östra). Ombyggnationen kommer resultera i tryggare cykel- och gångvägar, nya planteringar, trivsammare stråk och en modernare kollektivtrafik med den nya busslinjen MalmöExpressen 4. Samtidigt förnyar VA SYD ledningar för dricksvatten och avlopp och ökar kapaciteten i vattenledningsnätet för ett växande Malmö.

Läs mer här:

För mer information:

Martin Reinholdsson, vd och koncernchef, +46 70 539 67 92

 

Om Infrea:

Vi är en industrigrupp som underhåller, förbättrar och bygger ut Sveriges infrastruktur. Med verksamheter inom affärsområdena Mark & Anläggning samt Vatten & Avlopp förvaltar och utvecklar vi bolag med lokal närvaro och stark entreprenörskraft. För oss är det viktiga att dotterbolagen står i fokus 

Infrea AB

_________________________________________________________________________________________

Kungsgatan 35

Telefon: +46 (0)8 401 01 80        

Org.nr: 556556-5289

SE- 111 56 Stockholm

E-post: [email protected]                 

Styrelsens säte: Stockholm

www.infrea.se

 

 


Om Infrea

Infrea investerar i bolag och engagerar sig därefter aktivt i bolagets utveckling. Värdetillväxten gynnas och mindre entreprenörer får hjälp att ta nästa steg i sin affärsutveckling. Affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten, avlopp) och Brandskydd.

Webbplats
www.infrea.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Infrea via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn INFREA ISIN-kod SE0010600106

IR-Kontakt

Johan Garmstedt CFO och IR-kontakt [email protected] 08-401 01 80