Free2move tar ledande position inom industriell IoT genom lansering av plattformen 2Connect™ baserad på Yodiwos Cyan molnteknologi

I linje med tidigare annonserad ny strategi fullföljer Free2move sin ambition att nå en ledande position inom industriella IoT lösningar.

Ett nyckelinitiativ är Free2moves investering i den nya systemplattformen 2Connect™ med lansering juni 2016. Den grundläggande delen av 2Connect™ är en skalbar trådlös gateway som stödjer dels Free2moves egna sensor- och aktuatorprodukter samt också tredjepartsprodukter. Standarder som stöds inkluderar Bluetooth Smart och MQTT, samtidigt som kompatibilitet med Free2moves aktiva RFID-protokoll bibehålls. Den nya plattformen är avsedd för tillämpningar där smarta sensorer och styrsystem används, särskilt inom industri- och byggnadsautomation.

För att kunna erbjuda en konkurrenskraftig, anpassningsbar och komplett lösning utnyttjas Cyan från Yodiwo som ett delsystem i 2Connect™. Cyan är en molnbaserad programvara som ger 2Connect™ ett flexibelt arbetsflöde med lättanvänd skalbarhet. Med Cyan som del utav 2Connect™ hanteras all insamling av IoT data, analys av information i realtid samt initiering av motsvarande åtgärder med automatisk aktivering och visualisering helt enligt kundens önskemål. 2Connect™ är tillgänglig för kunddemonstrationer och Proof of Concept-installationer idag med efterföljande full lansering i juni 2016.

2Connect™  ger företag möjlighet till att  bygga industriella sensornätverk snabbt, effektivt och med robust uppkoppling till en överkomlig kostnad för att på så sätt öka deras framgång i sina respektive marknader idag.

Anders Due-Boje, VD på Free2move Holding AB, säger "Det är med tillfredställelse som jag kan konstatera att det förändrigsarbete vi påbörjat under senare del 2015 nu börjar ta en tydligare form. Med de satsningar och förstärkningar vi nu gör, i både nya produkter och kompetens, har vi god möjlighet att ta den position vi vill inom industriella IoT lösningar. Vår nya plattform möjliggör att vi går högre upp i värdekedjan och kan leverera kompletta end-to-end lösningar till våra kunder.

Alex Maniatopoulos, VD på Yodiwo, säger "Det är med stor entusiasm som vi arbetar tillsammans med Free2move och deras nya 2Connect™ plattform och då bidra med ett komplett molnbaserat arbetsflöde.  Cyan har valts av flera partners i olika industribranscher tack vare dess ojämförligt bredaste integration av Ting, Tjänster och Analysverktyg. Vi är övertygade om att göra 2Connect™ till den mest kraftfulla industriella IoT-plattformen, som stödjer snabb installation av interaktiva applikationer med realtidskrav."

For further information please contact: Anders Due-Boje, CEO Free2move, +46 70 526 03 00, [email protected]

Alex Maniatopoulos, CEO Yodiwo, +30 6948 306600, [email protected]


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703