REGMAR

Free2Move Holding AB - Det är skillnad på väder och Klimat!

Mot bakgrund av den negativa mediebilden av marknaderna där Free2Move Holding är verksamt (förnybar energi, ventilation och proptech),önskar vi förmedla en mer nyanserad syn på hur dessa faktorer påverkat vår koncern i början av 2024. Vi håller delvis med de marknadsrapporter som sprids i media och som indikerar en avsevärd volymminskning inom branschen (referens di.se), vilket inte fullt ut speglar vår situation. Trots externa ekonomiska utmaningar som lett till en nedgång, står vi stadigt i jämförelse med de mer dramatiska rapporterna. Vi är medvetna om att ränteläge, valutasituation, nya skatteregler samt inflation bidrar till ökade kostnader och viss fördröjning i affärsbesluten.

Dock har vår strategiska hantering av omvärldsförhållandena lett till positiva framsteg:

Vår expansion i Danmark, och särskilt i Köpenhamn, har ökat med 59%.

Våra marknadsinsatser mot kommersiella fastighetsägare och partners fortsätter att generera nya och utökade affärsmöjligheter. Tillväxten är jämn över alla marknadssegment, inklusive kulturbyggnader och kyrkor, kommersiella fastighetsägare, samhällsfastigheter samt partners. Framstående affärsförbindelser med aktörer såsom Anderssons El-byrå (Bostadsbolaget), sparbanker i södra Sverige och flera församlingar inom Svenska Kyrkan (Via församlingar och pastorat) har förstärkts. Detta har resulterat i orderingång på över fem miljoner kronor under 2024

Vår satsning på abonnemang och tjänster, i synnerhet inom energilagring via våra stödtjänster 'Statera', har ökat med 150 % jämfört med föregående år, med ett flertal utestående offerter som antyder en fortsatt positiv trend.

Konsolideringsarbetet och besparingsprogrammet som initierats beräknas vara fullbordade under tredje kvartalet 2024. Vi förutser att dessa åtgärder kommer att höja vår operationella effektivitet med en kostnadsreduktion på 10 %, där full effekt förväntas i Q1 2025.

Som helhet kan vi konstatera att Free2Move Holding har hanterat omvärldsproblematiken på ett föredömligt sätt, vilket avspeglas i våra nyckeltal för 2023 där kostnader minskar i relation till omsättningen. Vidare noterar vi en ökning i orderintaget, med en stegring/upptrappning på 34% under april jämfört med årets inledande månader.

Offentliggörande

Denna information är sådan information som Free2Move Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nämnd kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 april 2024 kl 07:00.

För ytterligare information om ovanstående, vänligen kontakta
Leif Syrstad, VD Free2move Holding AB
tel: +46 708 660 703,
e-post: [email protected]

Om Free2Move

Free2Move Holding AB - en börsnoterad koncern som investerar i och utvecklar entreprenörsdrivna bolag inom förnybar energi och ny teknik - med syfte att stoppa resursslöseri och onödiga CO2-utsläpp som orsakas av fastigheter och dess teknik. Därmed kan fastighetsägares driftnetto förbättras avsevärt. Det innebär att vi med förnybar energi och med befintlig teknik som bas skapar digitala lösningar som styr fastighetens drift, vilket ger kunderna garanterade besparingar och förbättrad hållbarhet.

Free2Move Holding AB, baserat i Stockholm, är ett koncernbolag. I koncernen ingår Free2Move AB, Solortus AB, Sydvent AB samt det Malaysiabaserade utvecklingsbolaget Sensmaster Sdn. Bhd.

 

Bolagets mentor är beQuoted som nås på 08-692 21 90.


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703