REGMAR

Eyeonid Group AB (PUBL) tecknar avtal med ETVAS för distribution av Eyeonid's tjänster för den europeiska marknaden

Eyeonid Group AB (EyeOnID) har idag tecknat ett nytt avtal med tyska ETVAS, en europeisk distributör av VAS-tjänster (Value Added Services) för Tyskland, Österrike och Frankrike. Det nya avtalet är en utökning av tidigare avtal med Loyoloo och EyeOnID's tidigare partner Sören Timm under ett nytt varumärke, ETVAS, och EyeOnID's tjänster skall ingå som en del i ETVAS VAS-plattform.

I oktober 2018 ingick Eyeonid och Sören Timm ett agentavtal för försäljning på den tyska marknaden mot bakgrund av hans kunnande inom ID-stöldsmarknaden i Tyskland. Sören Timm har sedan dess vidareutvecklat VAS-plattformen mot försäkringsbolag, banker och e-handelsbolag i den europeiska marknaden under ett nytt varumärke ETVAS (www.etvas.com)

ETVAS och EyeOnID hur nu tecknat ett distributionsavtal som omfattar marknaderna Tyskland, Österrike och Frankrike. ETVAS ligger i slutförhandling med ett flertal försäkringsbolag till sin tjänst och den första kunden beräknas lansera redan under Q2 2020. Det rör sig om ett tyskt försäkringsbolag med en samlad kundbas om ca 1,5 miljoner kunder. ETVAS har byggt upp en stark sälj-pipeline med bank- och försäkringskunder som förväntas gå live under 2020. I takt med att dessa lanseras kommer vi kunna återkomma med affärpåverkan för EyeOnID men vi bedömer att detta kommer bidra till intäkter redan under 2020.

Sören Timm, CEO ETVAS:

"Vi har arbetat hårt under det senaste året med att utveckla plattformen och ta en tydlig position I flera europeiska marknader och vi är högst medvetna om utmaningen i de långa sälj cykler som ofta finns med dessa kunder. Men nu är vi redo att kapitalisera på det nedlagda arbetet och nya varumärket, ETVAS (Enabling The Value Added Services), som bättre möter förväntan I olika marknader. ETVAS erbjuder en snabb och enklare väg för företag, som ofta har stora utmaningar med nya produkter, att lansera nya och relevanta mervärdestjänster till sina kunder, vi ser både stor potential och intresse för den nya plattformen runt om i Europa. Jag känner väl till tjänster kring området ID-stöld sedan min tid på CPP och jag är övertygad om att vi nu kan ta snabbare kliv in i marknaden med en mer attraktivt och relevant erbjudande tillsammans med EyeOnID."

"Jag är väldigt glad över det nya utökade samarbetet med ETVAS samt Sören Timm och jag håller helt med honom om att vi har en stark potential tillsammans i den europeiska marknaden. Det gläder mig även att se att vi snart kan ha vår första kund live i plattformen med tillgång till EyeOnID's tjänster i Tyskland och att vi förväntar oss fler kunder under 2020. Både i Tyskland och Frankrike, som traditionellt är svåra marknader att etablera sig i utan starka partnerskap, ger ETVAS plattform en möjlighet för oss att växa i Europa rent allmänt på ett snabbare sätt. För EyeOnID är detta ytterligare en viktig distributionskanal för att säkra vår marknadsnärvaro i Europa, men även möjligheten att ta ett kliv in i den franska marknaden. Vi kommer att tillhandahålla tjänsterna genom vårt API vilket innebär att det blir en mycket effektiv och skalbar distributionslösning medans ETVAS driver sälj- och marknadsarbetet med lokal närvaro och kunskap, vilket innebär låga sälj- och marknadskostnader.", säger Patrik Ugander, VD Eyeonid Group AB (publ).

För vidare information, vänligen kontakta:

Patrik Ugander, CEO, Eyeonid Group AB (publ.)

Tfn: 070-544 01 68

E-post: [email protected]

www.eyeonid.com

Eyeonid Group AB grundades 2015 och har sedan starten utvecklat en tekniskt komplex och avancerad plattform gällande proaktiva ID-skyddstjänster. Bolagets tjänst bevakar och larmar kunder när känslig, privat och företags digitala information, som t ex inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer och personnummer, konstateras på obehöriga platser på internet, varpå kunden kan agera och skydda sig.

Denna information är sådan information som Eyeonid Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 februari 2020 kl 08.30 CET.


Om Eyeonid Group

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer smarta lösningar som gör livet på internet enklare och tryggare för människor, företag och organisationer. Bolaget tillhandahåller affärslösningar inom IT säkerhet, integritetsskyddande tjänster och AI baserade datalösningar. Dessa riktas i första hand mot B2B marknaden i Europa för branscher som t.ex. bank, försäkring och telekom.

Webbplats
www.eyeonid.com

Prenumerera

Få löpande information från Eyeonid Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Sweden Kortnamn EOID ISIN-kod SE0019763988