NY APP SKA SYNLIGGÖRA DEN LOKALA FÖRETAGAREN

Nu satsar Eniro vidare för att få konsumenter att upptäcka sina lokala företagare - och förenkla den digitala marknadsföringen för småföretag. 

 

När Eniro förra året undersökte företags utmaningar inom digital marknadsföring, hamnade sökbarhet och synbarhet i topp. Det stod tydligt att kraven från konsumenter har ökat på att snabbt hitta det man söker på internet, annars ger man upp[1].

 

Men hur ska mindre företag med begränsade resurser, både vad gäller kompetens och ekonomi, lyckas få potentiella kunder att hitta fram till deras sida, sticka ut i mängden och bryta igenom bruset med sina budskap? Eniro nylanserar nu sin mobilapp i ett format som, anpassat efter den moderna digitala konsumentens förväntningar, ska möjliggöra för mindre, lokala företag att synas bättre.

 

-       Målet har varit att utveckla hur våra användare bättre hittar de lokala företagarna. Vi vill förbättra möjligheterna att upptäcka sina närområden och för företagen att hålla dessa levande. För företagare har vi också utvecklat möjligheten att inspirera användarna med fler och större bilder, säger Mattias Wedar, chef för produktutveckling och marknadsföring på Eniro.

 

Den vanligaste typen av sökningar i mobilen handlar om att hitta en viss typ av butik, restaurang eller annat företag i närheten av var man för tillfället befinner sig. I den nya appen har man därför ökat fokus på sök där du är. Alla som startar appen hamnar direkt på kartan på den adress där man befinner sig.

 

Enkelhet och effektivisering har också varit vägledande, för att underlätta i de mobila användarnas alltmer komplexa och informationsintensiva vardag.

 

-       Den mobila användaren är på språng, har kort om tid och vill inte behöva tänka efter eller ens hålla mobilen still för att hitta information, fortsätter Mattias. Därför har vi med enkla knep gjort det lättare att snabbt ta beslut. Detaljer som gör skillnad är tydligare kontaktvägar till företagen, exempelvis tydligare ringknapp, Eniro Navigation, länkar till specifika platser på kunders hemsida.

 

Förutom priser och bilder är konsumentomdömen något som efterfrågas av den digitala konsumenten[2].

 

-       Det är allmänt känt att personliga rekommendationer är ett av de mest effektiva marknadsföringsknepen. Många av våra kunder jobbar aktivt med att samla in och besvara omdömen. Därför valde vi också att tydligare visa upp dessa, avslutar Mattias.

 

Rapporten "Företags utmaningar inom digital marknadsföring" kan läsas här.
Rapporten "Mobilekonomin 2014" kan läsas 
här.

 

Apparna kan laddas ned på följande sätt:

Appstore: https://itunes.apple.com/se/app/eniro.se/id284967245?mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eniro

[1] Eniros rapport "Mobilekonomin 2014", visar att nästan hälften (47 %) av svenskarna söker efter ett annat företag eller varumärke när de inte hittar den information de vill ha.

 

[2] Enligt "Mobilekonomin 2014" vill varannan svensk (51 %) ta del av konsumentomdömen då de söker efter produkter.

För mer information, vänligen kontakta:

Mattias Wedar, chef produktutveckling och marknadsföring, tel: 070 555 22 16

Cecilia von Krusenstierna, marknadschef, tel: 070 368 68 75

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden. Bolaget har cirka 2 300 anställda och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan år 2000. Under 2014 uppgick intäkterna till 3 002 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 631 MSEK. Mer än 88 procent av Eniros annonsintäkter kommer från multiscreenkanaler. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Mer om Eniro på www.enirogroup.com

Bifogade filer

201507071173-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]