Magdalena Bonde utsedd till ny VD och koncernchef i Eniro AB

Styrelsen i Eniro AB har idag utsett styrelseledamoten Magdalena Bonde till ny verkställande direktör och koncernchef i Eniro AB med tillträde senast den 12 augusti 2019. I samband med Magdalena Bondes tillträde lämnar Örjan Frid som verkställande direktör. Magdalena Bonde kvarstår som styrelseledamot.

Magdalena Bonde, har en masterutbildning i Strategi och Finans från Heriot & Watt University England. Hon har en bakgrund inom E-handel, utveckling av marknadsplatsmodeller, digitala tillväxtstrategier samt Business Intelligence/Performance Management. Tidigare erfarenhet är bl.a. VD i Eniro Sverige AB, chef för Eniros Voiceverksamhet, CEO/COO/CMO i EMM Bolaget, CEO/COO/CMO i Mogul Sweden (nu Addnode), medgrundare av internetkonsultföretaget Cell, samt styrelseordförande i Confident Living AB och Wakers AB.

Magdalena Bonde tillträder senast den 12 augusti 2019. Fram till Magdalenas tillträde kvarstår Örjan Frid som verkställande direktör.

Närmast kommer Magdalena Bonde från Fyndiq AB, där hon sedan 2016 är Chief Supply Officer och Chief Business Development Officer. Magdalena är sedan april 2018 styrelseledamot i Eniro AB och har därmed en god insikt och förståelse för Eniros verksamhet och affärsmodell.

Arne Myhrman, styrelsens ordförande säger

- "Det är med stor tillfredsställelse som styrelsen utsett Magdalena Bonde till verkställande direktör och koncernchef i Eniro AB. Magdalena har en profil och kompetens för att nu fortsätta det påbörjade arbetet med den nya framtagna strategin och affärsmodellen som införts under Örjan Frids tid som VD. Jag ser fram emot att tillsammans med Magdalena och hela styrelsen bidra till Eniros fortsatta utveckling."

Enligt sitt avtal med bolaget har Örjan Frid en uppsägningstid om sex månader. Avgångsvederlag utgår inte. Total kostnad kommer att redovisas i samband med nästa delårsrapport.

För ytterligare information, kontakta:

Arne Myhrman, styrelsens ordförande, mobil: 073-383 64 67

Denna information är sådan information som Eniro AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 maj 2019 vid den tidpunkt som är angiven av Eniros nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Eniro är ett Digitalt marknadsförings- och Online sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetssäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. Varje vecka har Eniro Groups digitala tjänster cirka 6 miljoner unika besökare. Eniro Group har omkring 1 100 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.com.

This press release is available in English at www.enirogroup.com/en/press-releases. 


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]