Erfaren CFO med lönsamhetsfokus stärker Eniros transformation

Eniro har rekryterat Dennis Legin som interim CFO. Han ersätter Lars Kevsjö, som varit interim CFO i bolaget sedan juni 2020.

"Vi har nu adderat ytterligare en högpresterande nyckelspelare till koncernledningen. Eniros resa från offline first- till online first-bolag gör att vi nu kan rekrytera rätt profiler för att ta bolaget fortsatt framåt i transformationen" säger Eniros koncernchef Magdalena Bonde

Senast kommer Dennis Legin från OKQ8 Scandinavia där han haft en rad olika roller.

Dennis Legin har främst jobbat som CFO inom detaljhandeln i bolag som Bauhaus, Lexington och Kronans Apotek med fokus på tillväxt och lönsamhet samt effektiv drift men även med allt från förvärv, finansiering och fusioner till rekonstruktioner.

"Jag lockades av den spännande digitala transformation Eniro befinner sig i och hoppas att kunna bidra till att öka såväl tillväxt som lönsamhet i bolaget", säger Dennis Legin som tillträder som interim CFO den 9 augusti.

Magdalena Bonde, Verkställande direktör och koncernchef, tel 08-553 310 00, [email protected]

Eniro AB är ett svenskt börsnoterat (Nasdaq Stockholm, ENRO) MarTech bolag med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Eniro-koncernen har en årlig omsättning på cirka 900 msek och cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm.

Koncernens verksamhet bedrivs inom tre affärsområden.

Affärsområdet Marketing Partner, som står för 70 procent av omsättningen, erbjuder lokala små och medelstora företag ett helhetserbjudande av digitala marknadsföringstjänster med hjälp av såväl externa partnerskap som våra egna lokala sökmotorer. Affärsområdet Voice erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster. Affärsområdet Venture består av succéappen Eniro På Sjön och andra tillväxtinitiativ inom koncernen.


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]