REG

Eniro rekryterar branschprofilen Alexander Hannerland till posten som COO för att utveckla, investera i och växa kärnaffären i Norden

Eniro har rekryterat drömkandidaten Alexander Hannerland som Chief Operating Officer till Eniro Group AB. Alexander Hannerland är marknadsekonom och har lång erfarenhet från framträdande bolag inom online advertising, strategy och digital marketing. Alexander har 15 års erfarenhet från Hitta.se där han bland annat var VD under åren 2014-2020 och har också byggt upp fordonsaffären på Blocket.se. Alexander var även ansvarig för Hitta.se's framgångsrika förvärv av bland annat Bokadirekt.se.

Eniro har under de senaste kvartalen kunnat uppvisa en förstärkning och tillväxt i kärnaffären Marketing Partner varför en rekrytering av en nyckelperson från branschen ytterligare kommer att öka fokus på en redan stark affär. Marketing Partner är det affärsområdet inom Eniro som har stora möjligheter att växa genom att ta marknadsandelar, bredda affären och fortsatt skapa en aktuell plattform där Nordens småföretag har en relevant och kompetent partner inom digital marknadsföring. Med ett ökat fokus på detta område har nu resan startat för att bygga ett drömlag med nyckelpersoner från och utanför branschen. 

Hosni Teque-Omeirat, VD för för Eniro säger;
- "Att nu få möjligheten att ytterligare satsa på den affär som Eniro står starkast på genom att rekrytera en av Sveriges potentiellt namnkunnigaste personer inom branschen gör oss ännu mer fokuserade och övertygade om den satsning som nu håller på att ta form. Vi har kunnat visa att Eniro har en framträdande position på marknaden, och vår vilja att ta marknadsandelar och bredda affären exekveras nu genom att attrahera och rekrytera Alexander, en högt ansedd och respekterad branschkollega, en drömstart i vårt lagbygge!"

Alexander Hannerland tillträder sin befattning som COO den 1 juli 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Hosni Teque-Omeirat, tf Verkställande direktör och koncernchef
Tel: +46 70-225 18 77
Email: [email protected]

Eniro Group AB (publ) är ett svenskt börsnoterat (Nasdaq Stockholm, ENRO) MarTech bolag med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Eniro-koncernen har en årlig omsättning på cirka 840 MSEK och cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm. Koncernens verksamhet bedrivs inom tre affärsområden. Affärsområdet Marketing Partner, som står för 70 procent av omsättningen, erbjuder mikro, små och medelstora företag ett helhetserbjudande av digitala marknadsföringstjänster med hjälp av såväl externa partnerskap som våra egna lokala sökmotorer. Affärsområdet Dynava erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster. Affärsområdet Venture består av succéappen Eniro På Sjön och andra tillväxtinitiativ inom koncernen.

 

 


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Simone Fuchs Head of Legal & Sustainability [email protected]