ENIRO I ALMEDALEN

Eniro vill vara med och påverka utvecklingen. Därför bjuder Eniro och Unionen in till ett seminarium för att diskutera villkoren som råder på arbetsmarknaden och vad vi kan göra åt det.

Beskrivning av seminariet

Ungdomars dåliga villkor har dominerat debatten och visat på arbetsmarknadens brister när upp emot 20 procent av ungdomarna står utan jobb. Men Eniro och Unionen har sett att debatten är så fokuserad på att få fram fler jobb att man missar de jobb som redan finns idag. Att företag trots den höga arbetslösheten inte kan finna rätt kompetens är idag ett stort problem, vilket leder till att det exempelvis finns mängder av lediga säljjobb trots att dessa jobb öppnar framtida karriärvägar för unga. Att många står utan jobb idag är ofta ett resultat av en felaktig matchning på arbetsmarknaden snarare än att det inte finns jobb. Under seminariet diskuteras kompetensutveckling, matchningsproblematik och hur företag, politiker, utbildningsväsendet och arbetsmarknadens aktörer kan bli bättre på att ta vara på unga som saknar jobb.

Medverkande:

Ulrika Hektor, Kompetensexpert, Unionen

Mattias Wedar, VD, Eniro Sverige

Björn Lindgren, Nationalekonom, Svenskt Näringsliv

 Tid och plats:

Måndagen den 2 juli kl. 13.45-15.00.

Björkanderska, Skeppsbron

Platsbeskrivning F14

Moderator:

Karin Thorasdotter, moderator (Chef för Arenauniversitetet)

 http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/11353?redir=%23eidx_2

 Dessutom medverkar Eniro på Fryshusets seminarium tidigare samma dag, den 2 juli kl 9.30, för att diskutera ungdomsarbetslöshet och vad näringslivet kan göra - välkommen dit för att lyssna på ett inspirerande samtal! Plats: Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, platsbeskrivning: B24.

 http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/10634?redir=%23eidx_0

För mer information kontakta:

Christina Sjölund, pressansvarig tel:  08-55331818, mail: [email protected] 

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetsäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 2 000 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.comtwitter.com/enirofacebook.com/eniro.

Bifogade filer

201602089933-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]