REG

Jens Eriksson utsedd till ordinarie vd för Coegin Pharma

Styrelsen i Coegin Pharma AB har utsett Jens Eriksson till ordinarie vd. Jens Eriksson har varit tillförordnad vd sedan oktober 2023 och tillträder som ordinarie vd den 17 april 2024.

Den utvärderingsprocess som genomförts av styrelsen har resulterat i tillsättandet av Jens Eriksson som ny vd. Jens Eriksson valdes till styrelseordförande vid årsstämman 2023 och är fortsatt styrelseledamot i Coegin Pharma.

''Vi är oerhört glada och tacksamma att Jens kliver in som ordinarie vd för Coegin Pharma. Jens kompetens och erfarenhet matchar vårt behov av att skärpa fokuset på och accelerera det kommersiella arbetet kring vårt hårtillväxtprojekt FOL005, som står inför betydande affärsmöjligheter. Jens har inte bara lyckats skapa en stabil ägarbas i bolaget med flertalet långsiktiga och stora aktieägare, utan han åtog sig även ersättningsfritt en top-downgaranti i vår senaste emission, utöver den privata investering han redan gjort. Detta understryker hans tro på och engagemang för Coegins framtid. Det är tydligt att Jens brinner för Coegin Pharma, och det är med stor entusiasm vi ser fram emot en spännande framtid under Jens ledning", säger Eva Saers Sjökvist, styrelseordförande i Coegin Pharma AB.

Jens Eriksson har universitetsexamen inom finansiering och marknadsföring med kompletterande studier inom biomedicin. Jens har varit verksam som vd för flera rikstäckande bolag i Sverige och arbetar idag som senior konsult inom strategi, affärsutveckling och kommunikation. Vid sidan av detta är Jens en investerare med ett stort intresse för biotech, och har under flera år fokuserat just på bolag inom utveckling av läkemedel och kosmetiska produkter för hårstimulering. Genom detta har Jens byggt upp ett gediget nätverk och kunnande om denna marknad. Jens var också en av de större investerarna i Follicum AB som förvärvades av Coegin Pharma och har därmed följt utvecklingen av FOL005 nära under flera år. Jens äger idag, privat och via bolaget iEnce Advisor AB, 384 276 aktier och 175 349 teckningsoptioner av serie TO3 i Coegin Pharma.

"Jag är otroligt stolt över förtroendet att få fortsätta som vd för Coegin Pharma. Som jag tidigare har sagt, så är Coegin Pharma ett bolag med mycket goda förutsättningar till värdeskapande, med flera banbrytande projekt. Jag ser speciellt fram emot att få vara med under hela lanseringen av vår produktserie för hårtillväxt, som vi har störst fokus på nu", säger Jens Eriksson, vd för Coegin Pharma. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Eva Sjökvist Saers, styrelseordförande, +46 70 550 73 71
Jens Eriksson, tillförordnad vd, +46 72 221 24 21
E-post: [email protected]

Om Coegin Pharma
Coegin Pharma är ett nordiskt bioteknikföretag med flera innovativa banbrytande läkemedelskandidater och dermakosmetiska produkter. Våra projekt har stor potential för behandling av patienter med allvarliga sjukdomar såsom cancer och hjärt- och kärlsjukdomar samt för att förbättra livskvaliteten för personer med behov av kosmetiska produkter inom hårtillväxt. Strategin är att skapa värde genom att utveckla och kommersialisera dermakosmetiska produkter i partnerskap med framstående kommersiella aktörer och att tidigt lämna "first-in-class" läkemedelskandidater till större läkemedelsbolag. Coegin Pharma har tre etablerade portföljbolag genom Follicum AB, Reccura Therapeutics AS och Avexxin Oncology AS.

För mer information, vänligen besök www.coeginpharma.com.


Om Coegin Pharma

Webbplats
coeginpharma.com
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Coegin Pharma via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn COEGIN ISIN-kod SE0020357754

IR-Kontakt

Jens Eriksson vd [email protected]