REGMAR

Coegin Pharma tecknar utvecklingsavtal med Scandinavian Biolabs

Coegin Pharma har tecknat ett Joint Development Agreement (JDA) med Scandinavian Biolabs för att utveckla en produktportfölj med premiumprodukter baserade på FOL005 för hårtillväxt i utvalda europeiska länder. Detta avtal lägger grunden för ett potentiellt kommersialiseringsavtal längre fram.

Syftet med avtalet är att kombinera Coegin Pharmas peptid FOL005 med Scandinavian Biolabs varumärke och expertis inom marknaden för hårtillväxtprodukter. Målet är att skapa premiumprodukter för hårtillväxt med en planerad lansering i utvalda europeiska länder, med möjlighet att expandera till andra länder och geografiska regioner.

Fokus i avtalet ligger på att utveckla en potentiell produktportfölj och varumärkesstrategi. Parterna ska arbeta tillsammans för att identifiera och prioritera kundsegment, utveckla rätt produkter samt förhandla fram ett kommersiellt avtal under första halvåret 2025, som kan leda till produktlansering under andra halvåret 2025.

"Vi är otroligt glada över att kunna inleda ett samarbete med Scandinavian Biolabs. De är ett spännande och expansivt företag som redan har etablerat ett starkt varumärke inom branschen. Vi ser stora möjligheter att vi tillsammans kan utveckla effektiva och innovativa hårtillväxtprodukter i premiumsegmentet," säger Jens Eriksson, vd för Coegin Pharma.

"Coegin Pharma har en otroligt spännande ingrediens i FOL005, som har potential att komplettera vårt produktutbud på ett utmärkt sätt. Vi ser fram emot att utforska möjligheterna tillsammans för att utveckla ännu bättre lösningar för hårtillväxt och hårhälsa," säger Anders Reckendorff, vd för Scandinavian Biolabs.

Scandinavian Biolabs är ett danskt företag grundat 2020, specialiserat på hårvårdsprodukter med fokus på hårtillväxt och hårhälsa. De har snabbt etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen och erbjuder ett brett sortiment av produkter baserade på naturliga ingredienser och vetenskapligt beprövade formuleringar. Företaget säljer sina produkter både direkt till konsumenter via sin webbplats och genom utvalda återförsäljare, vilket ger dem en stark marknadsnärvaro och bred kundbas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jens Eriksson, vd
E-post: [email protected]
Telefon: +46 72 221 24 21

Denna information är sådan information som Coegin Pharma AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 september 2024 kl. 17:00 CET.

Om Coegin Pharma 
Coegin Pharma är ett svenskt bioteknikföretag med dermakosmetiska innovationer för hårtillväxt och hudpigmentering, samt banbrytande läkemedelskandidater för behandling av hjärtinfarkt och leukemi. Coegin planerar att lansera sin första produktserie för hårtillväxt 2025, följt av en produkt för hudpigmentering 2026.

Coegin Pharmas aktier är noterade på NGM Nordic SME och Börse Stuttgart, och företaget har sitt säte i Lund.

För mer information, besök: coeginpharma.com


Om Coegin Pharma

Webbplats
coeginpharma.com
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Coegin Pharma via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn COEGIN ISIN-kod SE0020357754

IR-Kontakt

Jens Eriksson vd [email protected]