Coegin Pharma erhåller INCI-namn för FOL005 och når viktig milstolpe i hårtillväxtprojektet

Coegin Pharma är glada att kunna meddela att bolagets INCI-ansökan för FOL005 har godkänts och att ett INCI-namn har erhållits. Denna viktiga milstolpe möjliggör att förberedelserna för en global lansering av en produktserie för hårtillväxt med start redan 2025 kan fortsätta enligt plan.

Som en viktig del av lanseringsförbedelserna av hårtillväxtprojektet FOL005 lämnade Coegin Pharma in en INCI-ansökan i december 2023 till International Nomenclature Committee. Ansökan har nu godkänts och ett INCI-namn har erhållits för FOL005, vilket innebär att dokumentationen för marknadsregistrering kan färdigställas inför en förväntad lansering på nyckelmarknader redan 2025.

INCI står för "International Nomenclature of Cosmetic Ingredients" och är ett internationellt system för namngivning av ingredienser som används i kosmetiska produkter. Detta system används globalt, inklusive i USA, EU, Kina och Japan, som alla har identifierats som nyckelmarknader för lansering av FOL005. INCI säkerställer att ingredienser är tydligt och konsekvent märkta, vilket underlättar för konsumenter och myndigheter att förstå och jämföra ingredienser.

"Jag är otroligt glad att vi har nått en så viktig milstolpe som det är att få ett INCI-namn. Det här innebär att vi håller vår tidsplan för en global lansering 2025", säger Jens Eriksson, vd för Coegin Pharma.

Coegin återkommer med information om INCI-namnet när det är möjligt att kommunicera det.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jens Eriksson, vd
E-post: [email protected]
Telefon: +46 72 221 24 21

Om Coegin Pharma
Coegin Pharma är ett nordiskt bioteknikföretag med flera innovativa banbrytande läkemedelskandidater och dermakosmetiska produkter. Våra projekt har stor potential för behandling av patienter med allvarliga sjukdomar såsom cancer och hjärtinfarkt, samt för att förbättra livskvaliteten för personer med behov av kosmetiska produkter inom hårtillväxt. Strategin är att skapa värde genom att utveckla och kommersialisera dermakosmetiska produkter i partnerskap med framstående kommersiella aktörer och att tidigt lämna "first-in-class" läkemedelskandidater till större läkemedelsbolag. Coegin Pharma har tre etablerade portföljbolag genom Follicum AB, Reccura Therapeutics AS och Avexxin Oncology AS.

För mer information, vänligen besök www.coeginpharma.com.


Om Coegin Pharma

Webbplats
coeginpharma.com
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Coegin Pharma via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn COEGIN ISIN-kod SE0020357754

IR-Kontakt

Jens Eriksson vd [email protected]