Sophie Persson köper aktier i North Chemical

Sophie Persson har, via bolag, ingått avtal om köp av aktieterminer motsvarande 300 000 aktier i North Chemical AB (publ) med lösen år 2018. Säljare är Peter Ragnarsson via bolag (150 000 aktier) och Staffan Persson via bolag (150 000 aktier).

- Det glädjer mig verkligen att bli aktieägare i North Chemical och att kunna även som ägare vara med på den spännande resa bolaget har framför sig, säger Sophie Persson.

Sophie Persson valdes till ordinarie styrelseordförande i North Chemical vid bolagsstämman 2015 men trädde i juni månad in som tf VD då tidigare VD lämnade posten.

- Vi är inne i en intensiv arbetsperiod med att positionera North Chemical för lönsam tillväxt, och jag ser med stor tillförsikt an North Chemicals vidare utveckling. Vi sätter en uppdaterad strategi för koncernen under hösten där just lönsam tillväxt förverkligas. Vår rekryteringsprocess för att finna North Chemicals nästa VD framskrider också mycket väl och när ny VD är på plats kommer jag återgå till mitt ordinarie uppdrag som styrelseordförande i North Chemical.

Sophie Persson arbetar sedan sex år som professionell styrelseledamot med erfarenhet av noterade bolag, ägarledda bolag och statligt ägda bolag. Sophie valdes in i North Chemicals styrelse på bolagsstämman 2014 såsom styrelseledamot och valdes 2015 till styrelseordförande.

Rörvik 11 september 2015

För ytterligare information, kontakta:
Tf VD och Styrelseledamot Sophie Persson, mobil: + 46 733-86 56 60

Om North Chemical 
North Chemical AB (publ), 556792-0193 North Chemical är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med egen produktion och FoU i Rörvik. North Chemical utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken som Snowclean, Strovels och Marisol. Affärsområdet Private Label tillverkar tvätt- och rengöringsprodukter i både flytande-, pulver- och tablettform för fordon, industri och hem.
North Chemical har 58 anställda och bolagets produkter säljs på cirka 15 marknader. Huvudkontoret ligger i Rörvik och ytterligare kontor finns i Alingsås och Kristianstad. North Chemical-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet NOCH. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare info se www.northchemical.se 


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22