CLEMONDO FÖRLÄNGER AVTAL MED BILIA

Enligt PM daterat 2022-12-22 så meddelas att Clemondo och Bilia Ab under 2023 tillsammans ska utreda hur parterna gemensamt kan utveckla bidraget till varandras hållbarhetsmål. Ett arbete som gett goda resultat och mynnar ut i att parterna återigen förlänger samarbetet genom ett uppdaterat avtal.  

2021 ingick Bilia ett samarbetsavtal med Clemondo AB och har sedan dess tillsammans jobbat för att minska användningen av fossila produkter och förbättra arbetsmiljön för personalen. En avgörande del för att lyckas med det har varit att introducera växtbaserade rengöringsprodukter under Clemondos varumärke "Greenium" i Bilias verksamhet. Samarbetet fortsätter nu genom förnyat avtal där man nu även väljer att väga in gemensamma utbildningsinsatser för Bilias personal för att ytterligare säkerställa en säker och god arbetsmiljö. Avtalet gäller i 12 månader och förlängs därefter per automatik årsvis.

"Clemondos växtbaserade sortiment Greenium har hjälpt oss att komma närmare vårt mål att minimera användandet av fossila produkter i verksamheten och har samtidigt förbättrat arbetsmiljön för vår personal väsentligt. Vi ser fram emot att fortsätta resan mot en renare värld, tillsammans med Clemondo," säger David Rosberg, inköpschef på Bilia.

"Vi på Clemondo är extremt stolta och glada över samarbetet tillsammans med Bilia. Det visar på hur vi tillsammans kan göra skillnad både för människa och miljö." säger Veronica Sköld, CSO på Clemondo AB.  

"Under innevarande år har vi tillsammans kartlagt Bilias verksamhet för att se hur vi ska kunna ta ännu större kliv framåt ihop," berättar Daniel Graff, Key Account Manager på Clemondo Ab.

Helsingborg, 1 februari 2024

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22                                             
E-post: [email protected]

Veronica Sköld, CSO
Telefon: 072-985 05 97
E-post: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). Clemondo Group AB (publ), 556031-2570. För ytterligare information se www.clemondo.se 


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22