REGMAR

Archelon Natural Resources har beviljats undersökningstillstånd avseende guld

Archelon Natural Resources AB (publ) ("Archelon" eller "Bolaget") har av Bergsstaten beviljats undersökningstillstånd avseende guld för området Hemmyrberget nr 100 i Ljusdals kommun, Gävleborgs län. Undersökningstillståndet omfattar en yta om 400 hektar.

Området ligger i den så kallade Bottniska bassängen bestående av främst metasedimentära bergarter. Inom den Bottniska bassängen finns ett flertal kända guldförekomster. I det beviljade området finns två mineraliseringar, en guldmineraliserad blottning benämnd Hässjaberget och en skarnmineralisering som även den kan vara guldförande. De undersökningsarbeten Archelon planerar att utföra är geologisk kartering, blockletning, provtagning, geofysiska markmätningar och kärnborrning.

Archelons verksamhet täcker värdeområden inom begreppet naturresurser omfattande bland annat kritiska råmaterial och guld. Beträffande kritiska råmaterial har Bolaget byggt upp en omfattande portfölj av undersökningstillstånd avseende huvudsakligen sällsynta jordartsmetaller som utvalts då de utmärker sig med särskilt höga halter av dessa mineral vilket bekräftats med egna omfattande prospekteringsinsatser.

Parallellt med detta innehar Archelon genom investeringar och uppstartsförhållanden ägarandelar i två guldprojekt i Etiopien varav ett, Akobo Minerals AB (publ) påbörjat guldproduktion medan det andra, Norwegian Exploration Company (Nomex) AS, befinner sig i ett fortsatt prospekteringsskede. Bolaget har goda förhoppningar om att ett av Archelons övriga guldprojekt benämnt Gladhammar i Västerviks kommun, Kalmar län, förväntas bli tilldelat Archelons helägda dotterbolag Arc Gladhammar K AB efter prövning av bolagets överklagan hos Klimat- och näringsdepartementet. Ett sådant positivt beslut kan troligen komma att påverka det potentiella värdet av Archelons guldsatsning.

"Archelon utvecklas i två divergerande grenar "Critical Raw Materials" och guld. I syfte att ytterligare förstärka "guldbenet" är det glädjande att vi av Bergsstaten beviljats undersökningstillståndet Hemmyrberget nr 100. Archelons övergripande affärsidé är att starta projekt, bolagisera dem, driva dem fram till ett tillfredsställande mognadsstadium för att därefter göra en partiell utdelning till Bolagets aktieägare inför en listning på lämplig marknadsplats " säger Bolagets VD Tore Hallberg.

Göteborg den 2 september 2024

För ytterligare information kontakta VD Tore Hallberg.

Telefon: 0706 237390

E-post: [email protected]

Denna information är insiderinformation som Archelon Natural Resources AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 september 2024 kl 0900


Om Archelon Natural Resources

Övergripande affärsidé är att exploatera georesurser genom att identifiera, förädla och skapa mervärden i råvarubaserade projekt, företrädesvis inom gruv- och mineralsektorn. Syftet är att genom prospektering i egen regi och i samarbete med andra aktörer upparbeta mineralfyndigheter med potential att utvecklas till ekonomiskt bärkraftiga gruvprojekt.

Webbplats
archelon.se
Bransch
Råvaror

Prenumerera

Få löpande information från Archelon Natural Resources via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn ALONNR-B ISIN-kod SE0020355188