Saab förlänger hyresavtal med Annehem Fastigheter i Ljungbyhed Park

Saab förlänger sitt hyresavtal med Annehem Fastigheter i Ljungbyhed Park med ytterligare tio år. Avtalet omfattar cirka 5000 kvm. I samband med avtalsförlängningen kommer fastigheten att moderniseras med särskilt fokus på att reducera energiförbrukningen.

Saab har varit verksamma i Ljungbyhed Park sedan 1998 och genomför bland annat underhåll och modifieringar på flygplan och komponenter.  Deras långsiktiga närvaro i Ljungbyhed Park bidrar till det unika kluster som finns för innovation, forskning och utbildning i parken.

"Ljungbyhed är en utmärkt plats för den verksamhet vi bedriver, både utifrån den infrastruktur som flygplatsen erbjuder samt närheten till andra verksamheter och kompetens inom utvecklingen av flygbranschen. Annehem stödjer vår omställning och utveckling för framtiden i Ljungbyhed Park", säger Jonas Sjöberg, platschef på Saab i Ljungbyhed.

Vid sidan av Saab finns flera olika aktörer som har utbildning och innovation inom flyget som gemensam nämnare, bland annat Lunds Universitet.

"Saab är en mycket viktig samarbetspartner i det kluster av viktiga aktörer inom flyget som valt att tillsammans med oss utveckla flygplatsens möjligheter. Jag är mycket glad över att Saab väljer Ljungbyhed", säger Monica Fallenius, vd Annehem Fastigheter.

Stockholm 2023-10-11

För ytterligare information vänligen kontakta:
Monica Fallenius, vd
[email protected] 
Tel. +46 70 209 01 14

Om Annehem Fastigheter
Annehem Fastigheter är ett tillväxtdrivet fastighetsbolag inriktat på kommersiella-, samhälls- och bostadsfastigheter i de nordiska tillväxtregionerna Stockholm, Skåne, Göteborg samt Helsingfors och Oslo. Fastighetsbeståndet i Annehem Fastigheter består av 26 förvaltnings-fastigheter med ett värde om 4 343,3 Mkr och en uthyrbar yta om 198 tkvm. Bolaget är sedan december 2020 noterat på Nasdaq Stockholm under ticker ANNE B och ingår sedan maj 2022 i Nasdaq Green Designation. För mer information besök gärna vår hemsida www.annehem.se


Om Annehem Fastigheter

Webbplats
www.annehem.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Annehem Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ANNE B ISIN-kod SE0015221684

IR-Kontakt

Monica Fallenius VD [email protected] +46(0)70-209 01 14