Annehem friköper tomträtter i Helsingfors

Annehem friköper tomträtterna till Ultimes I, Ultimes II samt Ultimes Parking i Helsingfors för 9,2 miljoner euro. Tomträttsavgälden uppgår till 0,4 miljoner euro.

Vid förvärvet av Ultimes I, Ultimes II samt Ultimes Parking 2020 var dessa upplåtna med tomträtt och Annehem startade omgående en process avseende friköp med Helsingfors stad. Fastigheterna är bebyggda med två kontorsbyggnader certifierade enligt Leed Platinum och ett parkeringsgarage.

"Vi har valt att utnyttja en option som möjliggör friköp av dessa tomträtter. Äganderätt värdesätts och är i vissa fall ett krav från i första hand utländska investerare. Denna transaktion ökar ytterligare attraktiviteten för våra fastigheter i Helsingfors vilket är värdeskapande" säger Vd Jörgen Lundgren.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jörgen Lundgren
VD
[email protected]
Mobil 076-843 05 08

Om Annehem Fastigheter
Annehem Fastigheter är ett tillväxtdrivet fastighetsbolag inriktat på kommersiella-, samhälls- och bostadsfastigheter i de nordiska tillväxtregionerna Stockholm, Skåne, Göteborg samt Helsingfors och Oslo. Fastighetsbeståndet i Annehem Fastigheter består av 23 förvaltningsfastigheter med ett värde om 3 537 Mkr och en uthyrbar yta om 189 tkvm. Bolaget är sedan december 2020 noterat på Nasdaq Stockholm under ticker ANNE B. För mer information besök gärna vår hemsida www.annehem.se.


Om Annehem Fastigheter

Webbplats
www.annehem.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Annehem Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ANNE B ISIN-kod SE0015221684

IR-Kontakt

Monica Fallenius VD [email protected] +46(0)70-209 01 14