Absolent expanderar med dotterbolag i Tyskland

Absolent AB, dotterbolag till Absolent Group AB, etablerar under hösten 2015 ett eget säljbolag på den tyska marknaden, Absolent GmbH.

Syftet med expansionen är att stärka närvaron och samtidigt få större möjlighet att öka försäljningen på den viktiga tyska marknaden.
- Den tyska marknadens efterfrågan på Absolents produkter har konstant ökat sedan vi påbörjade vår export till landet 1998. Att vi nu har ett dotterbolag i Tyskland gör att vi kan vara mer närvarande, vilket ger oss helt nya förutsättningar när det kommer till försäljning, säger Tony Landh, VD på Absolent Group AB.

Verksamhetsort för Absolent GmbH blir Sprockhövel beläget strax söder om Dortmund. Utsedd VD för bolaget är Jochen Dessel som tidigare varit anställd i Absolent AB.

2015-10-15

Kontakt:
Tony Landh, VD Absolent Group, 0510 - 48 40 10
Certified Adviser, Consensus Asset Management, 031 - 745 50 00

www.absolentgroup.se

Om Absolent Group AB
Absolent Group AB är en världsomspännande tillverkare och leverantör av filter för rening av oljedimma, oljerök och stoft inom industrin. Absolent AB utgör ursprungsbolaget i Absolent Group AB och grundades 1993. Sedan dess har bolaget startat dotterbolag i både USA och Kina samt byggt upp ett stort distributörsnätverk världen över. Idag renar filterenheter från Absolent Group AB 270 000 000 m3 luft varje timma, i verkstäder runt om i hela världen.


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank