ÅAC Microtec vinner uppföljningsorder från Kepler Communications till TARS 6U missionen

ÅAC har vunnit en order från kanadensiska Kepler Communications för leverans av en satellitplattform till deras Machine-to-Machine kommunikationslösning. Konstellationen är en föregångare till Keplers kommande GEN1-konstellation. Ordervärdet uppgår till ca 3,5 MSEK och omfattar leverans av en 6U-satellit under tredje kvartalet 2019 samt drifttagande av satelliten i omloppsbana.

Ordern är ett resultat av framgången med den tidigare beställningen från Kepler på två 3U-satelliter, där en sköts upp under första kvartalet 2018 och den andra planeras att skjutas upp i slutet av 2018. Den nya 6U-satelliten blir den tredje satelliten i Keplers växande konstellation av satelliter som erbjuder kommunikationstjänster via satelliter för applikationer inom "Internet of Things " (IoT).

- Detta är en viktig order som förhoppningsvis kommer leda till fler satellitorder i framtiden. Det är en vittnesbörd om kvaliteten och pålitligheten hos våra satellitplattformar och det visar att våra kunder har förtroende att ÅAC kan leverera en pålitlig konstellationsprodukt som gör det möjligt för dem att uppfylla sitt affärsmål. Vi är glada att få arbeta med Kepler Communications-teamet, som har varit en viktig och värdefull kund för utvecklingen av våra missionstjänster. Vi hoppas kunna utöka vårt samarbete inom en snar framtid och vi ser fram emot att fortsätta arbetet med teamet i Kanada, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development.

För mer information om Kepler Communications: http://www.keplercommunications.com

2018-08-20

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz,[email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 20 augusti 2018 kl. 08:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.

OM KEPLER COMMUNICATIONS
Kepler erbjuder, via sitt nästa generations satellitnätverk, global satellitkommunikation. Idag erbjuder Kepler-nätverket kommunikationstjänster via satelliter för applikationer inom "Internet of Things " (IoT). Det långsiktiga målet är att erbjuda internettjänster från rymden.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73