ÅAC Microtec startar dotterbolag i England och förstärker säljorganisationen med topprekrytering

ÅAC Microtec startar dotterbolag i England och förstärker säljorganisationen med topprekrytering 2017-01-18 ÅAC Microtec AB ÅAC Microtec AB (publ) har startat dotterbolag i England samt förstärker den europeiska säljorganisationen genom rekrytering av Iraklis Hatziathanasiou med över 15 års erfarenhet från rymdindustrin.

Iraklis Hatziathanasiou utses till försäljningschef för den europeiska marknaden. Iraklis har över 15 års erfarenhet inom rymdindustrin och har stor kunskap om den snabbväxande marknaden för småsatelliter. Han har dessutom ett brett kontaktnät och erfarenhet av försäljning till europeiska företag och institutioner. Iraklis kommer senast från Honeywell Aerospace där han ansvarat för den globala försäljningen av delsystem för radiokommunikation i satelliter. Han har dessutom haft flera ledande och rådgivande roller i privata och statliga rymdorganisationer Europa.

- Jag är mycket glad över att börja på ÅAC Microtec där jag ser fram emot att kunna bidra till att växa bolaget och befästa ÅAC som en av de främsta leverantörerna av tillförlitliga plattformar för småsatelliter, säger Iraklis Hatziathanasiou.

- Det är mycket positivt för ÅAC Microtec att vi startar ett engelskt bolag och på så sätt kunna utöka marknadsnärvaron i Europa. Detta är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi att etablera ÅAC Microtec som en av de största europeiska leverantörerna av satellitplattformar till marknaden för småsatelliter. Jag är också glad över att kunna välkomna Iraklis till vår säljorganisation. Med sin gedigna kompetens och sitt breda kontaktnät kommer Iraklis tillsammans med vårt engelska bolag vara en viktig komponent i vår fortsatta expansion, säger Mikael Andersson, VD på ÅAC Microtec AB.

2017-01-18

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected], +46 70 964 21 60
VD Mikael Andersson, [email protected], +46 70 515 26 00

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR) och lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 18 januari 2017 kl. 08:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning. ÅAC marknadsför även hela satelliter i konsortier med andra specialiserade leverantörer. Fokus ligger på mikrosatelliter (satellitvikt <150 kg). ÅAC:s tekniska kompetens finns inom avancerad och robust, feltolerant mikroelektronik för kritiska tillämpningar.
ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73