REGMAR

AAC Clyde Space tilltänkt av OHB Sweden som leverantör av avioniksystem till ESAs "Artic Weather Satellite"

2021-03-16 AAC Clyde Space AB (publ)
AAC Clyde Space har erhållit ett kontrakt värt 68 kEUR (ca 690 kSEK) av OHB Sweden. Kontraktet syftar till att granska AAC Clyde Spaces tilltänkta avioniksystem för ESAs Arctic Weather Satellite. Blir denna första fas framgångsrik, förväntas en andra fas värd ca 950 kEUR (ca. 9,7 MSEK) följa i mitten av 2021.

OHB Sweden är huvudleverantör i Arctic Weather Satellite projektet och levererar satellitplattform och systemintegration.

AAC Clyde Space är tänkt att leverera Sirius delsystem Command and Data Handling och kraftsystemet Starbuck, med missionsspecifika anpassningar. I den första fasen ska AAC Clyde Space utföra och leverera en granskning av systemen till OHB Sweden.

Kontrakt för den faktiska implementeringen i den andra fasen av projektet förväntas undertecknas givet en framgångsrik granskning under andra kvartalet 2021. I denna fas ska en utvecklingsmodell levereras till satelliten under Q1, 2022 och en flygmodell under Q4, 2022.

"Denna order följer på det goda renommé som Sirius- och Starbuck-systemen byggt upp med hög prestanda, tillförlitlighet och tillgänglighet. Vi är mycket glada över att våra system har valts för denna viktiga prototypmission som syftar till att bättre förstå miljön på jorden, säger AAC Clyde Space CEO Luis Gomes.

ESAs Artic Weather Satellite är en initial prototypmission som syftar till att visa nyttan av radiometriska mätningar för att förbättra väderprognoserna i den arktiska regionen. En komplett lösning skulle innefatta en hel konstellation av satelliter för att uppnå frekventare mätningar, något som inte kan uppnås med de större geostationära satelliter som idag används för att täcka regionen.

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
CFO Mats Thideman, [email protected], mobil +46 70 556 09 73

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som AAC Clyde Space AB ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 16 mars 2021 kl 15:30 CET.

OM AAC CLYDE SPACE
AAC Clyde Space-gruppen erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. AAC Clyde Spaces oöverträffade "flight heritage" och helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner.

AAC Clyde Spaces aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser. Aktien är även upptagen för handel på amerikanska OTCQX-marknaden under symbolen ACCMF.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73