ÅAC Microtec vinner satellitorder på 6,1 MSEK från KP Labs

ÅAC Microtec AB:s dotterbolag, Clyde Space, har valts av KP Labs för att leverera en 6U-satellit till missionen Intuition-1. Ordervärdet uppgår till 0,5 MGBP (cirka 6,1 MSEK).

Clyde Space ska designa och tillverka satellitplattformen. Uppskjutningen är planerad att ske under det fjärde kvartalet 2022.

"KP Labs och polska FP Space Consortiums mission illustrerar tydligt vilka banbrytande applikationer som möjliggörs med mycket små, högkvalitativa satelliter. Vi är stolta över att KP Labs valt oss för att leverera denna mission. Den huvudsakliga nyttolasten, en avancerad hyperspektral kamera som ska demonstrera nästa generations bildteknik från rymden, ger denna rymdfarkost högst prestanda av de 6U-satelliter vi tillverkat hittills. Det finns en rad tillämpningar för den nya avbildningstekniken, bland annat inom jordbruk, mineralkartläggning och stadsplanering", säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development.

Missionens syfte är att demonstrera en avancerad hyperspektral kamera och en ny ombordprocessor som utvecklats av KP Labs och som Clyde Space integrerar på den senaste generationens 6U-satellitplattform. Med hjälp av neural nätverksteknik siktar missionen på att bli först med att kunna segmentera hyperspektrala bilder i omloppsbana. Från att traditionellt ha använts i gruvindustrin börjar hyperspektral avbildningsteknik användas på nya områden och KP Labs förutser en framtida användning för sin teknik från jordbruk, skogsbruk och gruvdrift till miljöskydd och försvar.

KP Labs är en del av det polska rymdkonsortiet FP som syftar till att utveckla maskininlärning och "big data"-applikationer för användning i rymden. Mjukvarubolaget Future Processing och elektronikföretaget FP Instruments ingår tillsammans med KP Labs i konsortiet.

2019-03-04

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com och www.clyde.space eller kontakta:
CEO Mats Thideman, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 4 mars 2019 kl. 10:25 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliters och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, e-post [email protected], telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73