ÅAC Microtec utser ny Verkställande Direktör

ÅAC Microtec AB ÅAC Microtec utser Alfonso Barreiro, en erfaren auktoritet inom rymdsektorn, som ny VD.

Alfonso Barreiro tillför ÅAC stor erfarenhet och ett brett kontaktnät inom rymdsektorn. Alfonso har tidigare bl a ansvarat för strategiska allianser inom rymdindustrin, lansering av satellitprogram samt utveckling av tjänsteutbud och kunderbjudande för komplexa satellitsystem.

Senast har Alfonso innehaft en roll som VP Business Development för jordobservation hos satellitoperatören och data leverantören UrtheCast, där Alfonso bl a ansvarade för samarbeten med ledande europeiska OEM-leverantörer inom rymdindustrin som Airbus, Thales-Alenia, Leonardo och SSTL. Dessförinnan ansvarade Alfonso för strategisk utveckling inom Elecnor Deimos-gruppen. Yrkeskarriären började vid Europeiska rymdorganisationen (ESA) och gick vidare till telekomdivisionen inom SAINCO. Alfonso har en kandidatexamen i rymdteknik från Northrop University i Kalifornien och en magisterexamen i rymdteknik från Cranfield Institute of Technology i Storbritannien.

- Det har varit en lång sökprocess där vi från början bestämde att vår nya VD skulle ha en framgångsrik och bred erfarenhet från olika områden inom rymdsektorn. Alfonso har en 20-årig erfarenhet från den privata industrin och ett brett perspektiv på rymdverksamhet. Vi letade också efter en individ med en stark internationell erfarenhet och Alfonso har bott i sju olika länder och arbetat med ett 30-tal länder samt internationella organisationer som EU, Nato och FN en bakgrund och kontaktnät som blir en unik tillgång till ÅAC. Vi är mycket glada att nu välkomna Alfonso till ÅAC Microtec, sammanfattar Rolf Hallencreutz, styrelsens ordförande.

- ÅAC Microtec har en stor tillväxt potential och har kommit en bra bit på väg mot att nå mycket ambitiösa mål som ett starkt kommersiellt produktbolag. En spännande målsättning för teamet och mig, säger Alfonso Barreiro.

Alfonso Barreiro kommer bosätta sig i Sverige och påbörjar sitt arbete på ÅAC Microtec senast 16 oktober 2017.

2017-08-23

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

Tf VD och CFO Mats Thideman, [email protected], +46 70 556 09 73
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected], +46 70 964 21 60

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 23 augusti 2017 kl. 08:15 CET.

OM ÅAC MICROTEC ÅAC
erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning. ÅAC marknadsför även hela satelliter i konsortier med andra specialiserade leverantörer. Fokus ligger på mikrosatelliter (satellitvikt <150 kg). ÅAC:s tekniska kompetens finns inom avancerad och robust, feltolerant mikroelektronik för kritiska tillämpningar.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73