ÅAC Microtec utser Luis Gomes till ny VD

ÅAC Microtec har utsett Luis Gomes till ny VD. Luis Gomes har 25 års erfarenhet från rymdindustrin, och är specialiserad på småsatellitområdet. Han kommer närmast från brittiska SSTL där han senast varit CTO och Executive Director med ansvar för att definiera och genomföra både tekniska och kommersiella strategier.

"Luis har unik kompetens inom "New Space" och en tydlig bild av hur han vill utveckla AAC Clyde Space till en global ledare på småsatellitarenan. Fast rotad på tekniksidan har han genom åren blivit mycket framgångsrik på att utnyttja sin tekniska förståelse för att skapa lönsamma affärsmöjligheter som driver marknaden framåt. Jag ser fram emot att välkomna Luis ombord", säger ÅAC Microtecs ordförande Rolf Hallencreutz.

"AAC Clyde Space är mycket väl positionerat på småsatellitområdet och jag ser fram emot att arbeta med teamet för en global ledarroll i denna snabbt framväxande sektor. För att lyckas med vårt mål måste vi fortsätta att utveckla både bolaget och verksamheten. Med de skickliga medarbetare vi har ombord är jag övertygad om att vi kommer att lyckas", säger Luis Gomes.

SSTL (Surrey Satellite Technology Ltd) startade som en universitetsavknoppning i mitten av 1980-talet med ett tydligt fokus på småsatelliter och utvecklades till att 2009 få in Airbus som huvudägare. På SSTL har Luis Gomes på senare år fokuserat på att hantera de nya utmaningarna på småsatellitområdet och på att utarbeta strategin för framtidens SSTL, kommunicerat denna vision till kollegor, kunder och andra intressenter. Han har en examen i tillämpad fysik från universitetet i Lissabon och en MSc i satellitteknik från University of Surrey.

CFO Mats Thideman kommer att fortsätta som tillförordnad VD tills Luis Gomes tillträder sin position den 7 maj 2019.

2019-03-26

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com och www.clyde.space eller kontakta:
styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 26 mars 2019 kl. 08:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, e-post [email protected], telefon 08-503 000 50, är bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73