ÅAC Microtec ingår samarbetsavtal med QinetiQ Space

ÅAC Microtec AB ÅAC Microtec och rymdföretaget QinetiQ Space har ingått i ett samarbete där QinetiQ kan marknadsföra ÅAC:s satellitplattformar, delsystem och rymdtjänster på marknaden. Samarbetet syftar till att öppna nya marknadsmöjligheter för båda företagen.

QinetiQ Space kommer att kunna erbjuda ÅAC:s satellitplattformar mellan 1 kg och 50 kg. Avtalet är ett så kallat "Memorandum of Understanding" (MoU) som sätter ett ramverk inom vilka specifika villkor för varje potentiell möjlighet kommer att fastställas. Avtalet har kommit till stånd då det finns specifika samarbets- möjligheter.

- Detta är ett strategiskt samarbete för ÅAC som gör att vi kan nå en större marknad med hjälp av QinetiQ:s nätverk. Att gå in i ett samarbete med det välrenommerade och högt ansedda QinetiQ Space är också en kvalitetsstämpel för vårt beprövade och tillförlitliga produktsortiment, säger Alfonso Barreiro, VD ÅAC Microtec.

QinetiQ Space, https://www.qinetiq.com/What-we-do/Space, är en av Europas ledande satellitintegratörer och arbetar med nya tekniska applikationer som inte har implementerats tidigare. QinetiQ Space bygger, skjuter upp och driftar komplex rymdinfrastruktur. Bolagets teknologiska kompetens och unika teknologier gör det möjligt att leverera flexibla och anpassade lösningar. QinetiQ Space är idag den största leverantören av små satelliter till den Europeiska rymdorganisationen ESA.

2018-05-29

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]
VD Alfonso Barreiro, [email protected]

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.


ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73