REGMAR

Zhoda Investments vinner upphandling på Systembolaget

Zhoda Investments helägda dotterbolag Black Island Winery har i hård konkurrens vunnit en upphandling av viner på druvan babic. Vinerna kommer att finnas i ordinarie segment på hyllan i 115 butiker från och med 1 december i år.

- Eftersom vi själva tycker att våra vinmakare Juraj och Igor är världsmästare på druvan babic var det riktigt roligt att vi kunde vinna denna upphandling. Nu kommer Sveriges alla babic-älskare snart att kunna köpa vinet direkt från hyllan, säger Robert Karlsson, vd Zhoda Investments.

Upphandlingen syftar till att bredda Systembolagets utbud i ordinarie sortiment - det som i finns "på hyllan". Testament Winerys och Black Island Winerys viner har tidigare funnits i beställningssortimentet där vinerna kan beställas via Systembolagets hemsida. Det vinnande vinet är garanterat minst nio månader i butik. Inledningsvis kommer vinet att kunna köpas i 115 butiker runt om i Sverige.

Totalt elva viner deltog i upphandlingen som avgjordes genom en blindprovning där tre representanter från Systembolaget deltog.

Att Systembolaget valde att göra en upphandling på denna lokala dalmatiska druva visar på det nya starka intresset för regionens över tvåtusenåriga vintradition, breda utbud av spännande druvor och innovativa vinmakare.

For mer information, vänligen kontakta:

Robert Karlsson, vd Zhoda Investments AB

+46 709 565 141, [email protected]
www.zhodainvestments.com

Fakta om Zhoda Investments

Zhoda Investments investerar i utvalda europeiska onoterade bolag och utvecklar dem mot ökad tillväxt och lönsamhet genom aktivt ägande och entreprenörskap. I Dalmatien äger Zhoda vinproducenten Testament Winery med en 47 hektar ekologisk vingård med främst den röda lokala druvan babic. Zhoda äger också vineriet Black Island Winery på den dalmatiska ön Korcula som framställer vita kvalitetsviner på druvan posip under varumärket Merga Victa. Bolaget har även ett 45 procentigt ägarintresse i oljefältet Lelyaki i Ukraina med bevisade och sannolika oljereserver av kategorin 2P på 8 miljoner fat netto till bolaget. Zhoda Investments letar aktivt efter nya investeringar. Läs mer på www.zhodainvestments.com.


Om Zhoda Investments

Webbplats
zhodainvestments.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Zhoda Investments via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn ZHOD-B ISIN-kod SE0007789524