Xavitech lanserar ny mikropump på världens största medicintekniska mässa

Xavitech lanserar en ny mindre och mer avancerad mikropump på Medica i Tyskland. Denna branschmässa är en av världens största medicintekniska mässor med de flesta stora aktörer på plats.

 Xavitech har de senaste två åren arbetat med att ta fram en ny mindre mikropump. Arbetet är delvis finansierat inom ramen för EU:s utvecklingsprogram Horizon2020.

Det är riktigt roligt att äntligen få lansera denna produkt på marknaden. Vi har utvecklat en helt ny och unik mikropump med stor potential för medicintekniska applikationer. Det är därför extra roligt att vi får presentera den för första gången på Medica säger Vd, Jonathan Grip.

De unika med denna pump är dess storlek tillsammans med att vi lyckats implementera en avancerad mikrokontroller (ARM-Core) i pumpen. Detta medför att mikropumpen kommer kunna vara en central del och möjliggöra mindre produkter, minskad systemkostnad och förlänga livslängden för Xavitechs kunders produkter.

Denna nya mikropump är t.ex. väldigt lämpad för den växande kapnografimarkanden som enligt en nyligen presenterad marknadsrapport förväntas växa med 16%/år fram till 2020. Xavitech säljer till ett antal kunder inom detta segment idag. Vi vet därför att kunder inom detta segment behöver mindre och mer avancerad teknologi för att göra kapnografiutrustningen mindre och bättre säger Vd , Jonathan Grip.

Xavitech kommer även hålla ett releasemöte med flertalet av bolagets distributörer under mässan. Xavitechs distributörer är nyfikna och intresserade av denna nya teknik. Målet är att de ska känna sig trygga med att direkt ta denna nya mikropump till sina respektive marknader.

Härnösand, 16 november 2017

För mer information kontakta:

Jonathan Grip, VD
0708 47 46 71
[email protected]

Hemsida: www.xavitech.com

Kort om Medica
Detta är en av världens största medicintekniska mässa som årligen äger rum i Düsseldorf, Tyskland. Mässan besöks årligen av över 100 000 personer och har ca 5000st utställare.

Kort om Xavitech

Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541