Xavitech får order värd 0,6 Mkr inom sömnapné

Xavitech har fått en order från en amerikansk kund värd 0,6Mkr. Ordern kommer ifrån Apnicure som tillverkar en produkt för sömnapné. Produkten heter Winx och är ett innovativt och revolutionerande alternativ till CPAP som inte kräver täckande mask. Hela ordern förväntas vara slutlevererad innan utgången av andra kvartalet.

Xavitech har jobbat i många år med Apnicure och hjälpt dem integrera bolagets pumpar i deras produkt. Detta arbete har innefattat allt från ljudoptimeringar till kundanpassade inställningar. Det har medfört att Apnicure utnyttjar en stor del av Xavitechs unika fördelar.

Apnicure genomförde under 2016 en nyemission om ca 130Mkr för att satsa på marknadsföring och lansera Winx. Denna order är ett tecken på att deras marknadssatsning börjar falla väl ut, säger Xavitechs, VD Jonathan Grip.

Produkter som lindrar sömnapné är en intressant marknad för Xavitech. Endast i USA berör problemet omkring 18 miljoner människor.

-Det är väldigt spännande att vi får vara med på en marknad med stor tillväxt och i en produkt som kan göra livet bättre för många människor, säger Xavitechs VD, Jonathan Grip.

Härnösand, 30 mars, 2017

För mer information kontakta:
Jonathan Grip, VD
0708 47 46 71
[email protected]

Hemsida: www.xavitech.com

Kort om Xavitech
Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541