REGMAR

Xavi Solutionnode beslutar om nedskrivningar samt antar nya finansiella mål och ny utdelningspolicy

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 17 januari 2023

Styrelsen för Xavi Solutionnode AB (publ) ("Xavi Solutionnode" eller "Bolaget") har idag, den 17 januari 2023, som en följd av översyn av nedskrivningsbehov beslutat att göra en nedskrivning av goodwill om 28,9 mkr. Den icke-kassaflödespåverkande nedskrivningen belastar resultatet i fjärde kvartalet 2022. I tillägg skrivs även värden inom segmentet Ventures ned. Med anledning av de under 2022 genomförda nyemissionerna, inklusive kvittning och amortering av den tidigare skulden till Empir Group AB, har styrelsen även antagit nya finansiella mål och ny utdelningspolicy.

Prövning av värdet på koncernens samtliga immateriella tillgångar görs årligen eller när indikationer på väsentliga ändringar i antaganden identifierats. I anslutning till bokslutsarbetet 2022 har en noggrann analys av de bokförda värdena på koncernens rörelsetillgångar, inklusive goodwill, gjorts vilken resulterat i att styrelsen idag beslutat om nedskrivning av goodwill om 28,9 mkr, hänförligt till segmentet Solve (Frontwalker Group AB 13,9 mkr) och segmentet Serve (Tavana IT AB 15,0 mkr). Analysen visar på en förskjutning av framtida kassaflöden från den löpande verksamheten inom segmenten. Detta beror på att arbetet med att få segmenten att generera tillräckliga kassaflöden bedöms ta längre tid än vad som tidigare antagits pga. omvärldsfaktorer såsom avmattning på marknaden till följd av geopolitiska händelser i och med kriget i Ukraina. Nedskrivningen är inte kassaflödespåverkande. Nedskrivningen innebär att Bolagets goodwill minskar från 58,9 mkr till 30,0 mkr. I tillägg till ovan skrivs även cirka 2,0 mkr ned av värden inom segmentet Ventures.

Xavi Solutionnodes bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2022 kommer i enlighet med Bolagets finansiella kalender att offentliggöras den 8 feb 2023.

Genom de under 2022 genomförda nyemissionerna som tidigare kommunicerats har Bolagets kassa stärkts och gjort Bolaget i det närmaste skuldfritt i och med kvittning och amortering av den tidigare skulden till Empir Group AB. Styrelsen för Xavi Solutionnode har därför antagit nya justerade finansiella mål samt ny utdelningspolicy enligt följande:

  • Xavi Solutionnode ska ha en i huvudsak organisk tillväxtstrategi kompletterat med mindre förvärv.
  • Xavi Solutionnode ska vara vinst- och utdelningsmaximerande.
  • Xavi Solutionnode ska nå en nettoomsättning om cirka 154 mkr i slutet av 2025.
  • Xavi Solutionnode ska nå ett EBITA om cirka 11 mkr, motsvarande cirka 7 procent av omsättningen, i slutet av 2025.

Bolagets nya finansiella mål är lägre än de tidigare kommunicerade målen och framflyttade 12 månader, från slutet av 2024 till slutet av 2025.

  • Utdelningen ska uppgå till minst 20 procent av resultatet efter skatt. Utdelningen ska reflektera styrelsens uppfattning om den förväntade marknadsutvecklingen samt Bolagets strategi för tillväxt, dock ska hänsyn tas till Bolagets kapitalbehov för att driva och utveckla verksamheten.

För mer information vänligen kontakta:

Nicklas Raask

VD/Koncernchef

[email protected]

Mobil +46 766 210 111

Växel +46 8 60 10 100

Denna information är sådan information som Xavi Solutionnode AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 17 januari 2023 kl. 20.15 CET.

Kort om Xavi Solutionnode AB (publ)

Xavi Solutionnode-koncernen, är noterad på NORDIC SME sedan 2017 och har till föremål att huvudsakligen investera i informationsteknologi, systemutveckling och IT support och service. Verksamheten bedrivs i huvudsak i självständiga dotterbolag, främst Frontwalker Group AB och Tavana IT AB.

Frontwalker och Tavana erbjuder resurs- och kompetensförstärkning inom systemutvecklingsprocessens alla faser, helhetsåtaganden kring utveckling och förvaltning av stora kundspecifika IT-system samt för bemanning av IT-support. Koncernen har kontor i Malmö, Stockholm, Uppsala, Göteborg och Sundsvall och sysselsätter ca 130 medarbetare


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541