REGMAR

Xavi Solutions delårsrapport Januari - Juni 2024

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 15 augusti 2024

DELÅRSRAPPORT

Omstrukturering av koncernen samt konjunkturläget har präglat även andra kvartalet.

April - Juni 2024

  • EBITA-resultatet uppgick till -2,4 (-3,9) mkr
  • Rörelseresultatet uppgick till -2,4 (-3,9) mkr
  • Resultat efter skatt uppgick till -2,3 (-4,0) mkr
  • Resultat per aktie uppgick till -0,02 (-0,03) kr
  • Nettoomsättningen uppgick till 13,0 (25,1) mkr

Januari - Juni 2024

  • EBITA-resultatet uppgick till -16,0 (-2,7) mkr
  • Engångsposter pga avveckling dotterföretag: -11,9 mkr
  • Rörelseresultatet uppgick till -16,0 (-2,7) mkr
  • Resultat efter skatt uppgick till -15,9 (-2,8) mkr
  • Resultat per aktie uppgick till -0,13 (-0,02) kr
  • Nettoomsättningen uppgick till 31,2 (56,1) mkr

VD ORD

Mitt arbete med att renodla Xavi Solutions är nu fullbordat och en ny ledning är redo att ta vid. Det andra kvartalet har inriktats på att starta upp de kraftfulla framåtriktade försäljningsinsatser som nu krävs. När vår förändringsresa, som startades under andra halvåret 2023, nu går in i sin slutfas blir fokus tillväxt och nya uppdrag. Vår struktur är anpassad till vår kärnverksamhet genom den sista pusselbiten, försäljningen av dotterbolaget Tavana IT, som inte längre passade in i vår strategi. Nu ser vi fram emot en höst med ny ledning och styrelse samt nya partnersamarbeten. Vi står väl rustade inför vår kommande tillväxtresa och därmed även en positiv resultatutveckling.

På extrastämman i mars beslutades att avyttra innehavet i affärsområdet Serve, dvs dotterbolaget Tavana IT. Bolaget har haft stor negativ påverkan på resultatet för koncernen som helhet. Med fokus på det återstående affärsområdet, Solve där Frontwalker ingår, räknar vi med att nå en positiv resultatutveckling under senhösten.

Marknaden har varit och är fortsatt svår vilket har påverkat vårt resultat negativt. Långa beslutsprocesser och hård konkurrens på varje uppdrag med prissänkningar som följd, gör att vi inte kan prestera det resultat vi önskar. I och med vår nuvarande storlek är vi sårbara och påverkas direkt av en nedgång i marknaden.

Trots nedgången har vi lyckats utöka vår affär med långa projektåtaganden, där vi vidareutvecklar kundernas komplexa systemlösningar, något vi kommer att fortsätta med framöver. Vi har flera projekt som jag räknar med kommer starta upp i början av hösten, vilket torde påverka vårt resultat positivt. Jag tror dock, att det kommer ta ytterligare ett kvartal innan marknaden på allvar återhämtar sig. Även om vi nu har flera affärer som startar under hösten, kommer vi att behöva en snabb tillväxt och en marknad som är redo att investera i digitaliseringsprojekt, innan det får full effekt på vår utvecklingsresa.

Vi kommer tillsammans med vår största ägare, Mysafety Group AB, att påbörja omfattande utvecklingsprojekt för att tillsammans realisera Mysafetys nya digitala strategi. Vi tror att detta kommer att innebära betydande synergier och positiva resultat framåt för bägge parter.

Sammantaget, ser vi förväntansfullt och med stor tillförsikt på framtiden. Med ny välskräddad kostym, en renodlad marknadsanpassad verksamhet och en permanent koncernchef på plats står vi väl rustade att växa inom flera spännande områden. Vi tror även att marknadsläget successivt kommer att förbättras under hösten till följd av att inflationen nu stabiliseras och räntetrycket minskar.

Styrelsen har beslutat att föreslå, på en kommande extra bolagstämma, att Xavi Solutionnode AB byter namn till Frontwalker AB, för att ytterligare markera omstöpningen av koncernen. Kallelse till extra bolagsstämma kommer att offentliggöras genom ett separat pressmeddelande.

Den positiva viljan och drivet som genomsyrar vår verksamhet har en stor betydelse för vår framtida tillväxt. Våra långsiktiga finansiella mål kvarstår oförändrade, men kan komma att uppdateras i takt med effekterna av vårt omstruktureringsarbete får genomslag

Margareta Strandbacke tf VD / Koncernchef Xavi Solutionnode AB

För mer information vänligen kontakta:

Margareta Strandbacke

tf VD/Koncernchef

[email protected]

Mobil +46 72 522 22 75

Växel +46 8 60 10 100

Denna information är sådan information som Xavi Solutionnode AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 15 augusti 2024 kl. 08:30 CET.

Kort om Xavi Solutionnode AB (publ)

Xavi Solutionnode-koncernen, är noterat på NORDIC SME sedan 2017 har till föremål att huvudsakligen investera i informationsteknologi. Verksamheten bedrivs i huvudsak genom dotterbolagen Frontwalker Group AB och Frontwalker Stockholm AB.

Frontwalker erbjuder helhetsåttaganden kring utveckling och förvaltning av stora kundspecifika IT-system samt resurs- och kompetensförstärkning inom systemutvecklingsprocessens alla faser. Frontwalker bedrivs i självständiga affärsområden i Malmö, Stockholm, Uppsala och Sundsvall och sysselsätter ca 60 medarbetare.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541